Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Funeraliile sr. Tereza Faraoanu

Sr. Tereza a murit în ziua de 5 aprilie 2023, după o lungă și grea suferință pe care a primit-o și a purtat-o cu multă răbdare.

Ritualul de înmormântare a fost celebrat în Capela Cimitirului de la Barați (BC) pe 7 aprilie, chiar în Vinerea Sfântă, de către părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Ordinului Fraților Minori Conventuali - Provincia "Sfântul Iosif" din România, împreună cu pr. Andrei Cocianga, paroh de Barați, și pr. Octavian Sescu, care a îngrijit-o spiritual în ultima perioadă.

Pr. Damian, în cuvântul de învățătură, a subliniat curajul sorei Tereza care a ales să se consacre lui Dumnezeu chiar în timpul comunismului "când era o nebunie să întreprinzi o asemenea viață... în ciuda tuturor situațiilor din acea perioadă". Curajul și fidelitatea au caracterizat-o pe sora Tereza și în primirea suferinței: "Nu a privit la suferința ei... ci a rămas în picioare până la sfârșit... Moartea ei este altoită în moartea lui Cristos." Așa cum a subliniat și părintele paroh la finalul celebrării, sr. Tereza "s-a născut cu Cristos", deoarece s-a născut pe 25 decembrie, și "a murit cu Cristos", deoarece a murit în Săptămâna Sfântă.

În liniștea și pacea din cimitir familiarii care cu multă dăruire au îngrijit-o, prieteni, cunoscuți și surori din aceeași congregație, puțini la număr din cauza drumurilor închise de zăpada viscolită, s-au rugat pentru sora Tereza și au încredințat-o în mâinile Tatălui Ceresc, cu speranța că într-o zi ne vom revedea.

Sfânta Liturghie cu recviem pentru sr. Tereza a fost celebrată luni, 10 aprilie 2023, la ora 19, în Biserica parohială de la Barați, de către părintele paroh împreună cu pr. Octavian Sescu.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Sr. Irina Giurgică (SFMA)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 aprilie: Barați: Funeraliile sorei Tereza Faraoanu, SFMA

* * *

A trecut la Domnul sr. Tereza Faraoanu, SFMA


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat