Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sr. Tereza Faraoanu, SFMA

Miercuri, 5 aprilie 2023, s-a întors în casa Tatălui ceresc sr. Tereza Faraoanu, din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi".

Sr. Tereza Faraoanu s-a născut pe 25 decembrie 1953 la Barați, jud. Bacău. A cunoscut Surorile Franciscane del Giglio în timpul comunismului. Cu curaj, a cerut să intre și ea în institut, deși surorile la acea dată puteau activa doar în clandestinitate. A început etapa Noviciatului pe 14 aprilie 1984, iar după un an a făcut profesiunea temporară, pe 16 aprilie 1985. După trei ani, pe 2 mai 1988 a făcut profesiunea perpetuă încredințând în mâna Domnului soarta sa pentru totdeauna.

După căderea comunismului, în 1990, sr. Tereza a intrat în comunitate și a fost chemată în Assisi pentru a-și aprofunda formarea. După un an, s-a reîntors în țară și a slujit în comunitatea surorilor de la Prăjești apoi la Seminarul Fraților Minori Conventuali de la Roman, în comunitatea surorilor de la Hălăucești și Valea Mare.

În anul 2000 din motive de sănătate a cerut să se retragă și să locuiască în locuința proprie din Bacău, primind cu multă răbdare "crucea" de fiecare zi și unind suferința ei grea cu suferința Mântuitorului. În ultimul an starea de sănătate a sorei Tereza s-a agravat din ce în ce mai mult până când în ziua de 5 aprilie 2023, chiar în Miercurea Sfântă, sora moarte a vizitat-o și a condus-o în împărăția Păstorului cel bun în care și-a pus toată speranța.

S-a născut de Crăciun și după ce a urcat împreună cu Isus Calvarul dureros al bolii sale, a plecat în casa Tatălui veșnic pentru a celebra Învierea împreună cu Acela pe care l-a iubit și l-a slujit, căutând mereu să îi facă voia în toate.

Ritualul inmormantării va fi vineri, 7 aprilie, la ora 10, în capela cimitirului din Barați, iar Sfânta Liturghie se va celebra luni, 10 aprilie, la ora 19, în Biserica "Coborârea Duhului Sfânt" din Barați (jud. Bacău).

"Domnul este păstorul meu... nu mă tem de niciun rău, căci tu ești cu mine!" (Ps 23).

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Sr. Irina Giurgică (SFMA)


 

lecturi: 3.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat