Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Calea crucii din solidaritate pentru Ucraina, pe dealul Ciciola

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, membrii Asociației Kolping Moldova au organizat tradiționala cale a crucii pe dealul Ciciola din Valea Mare (jud. Bacău). Tema acestui an a fost " Solidaritate pentru Ucraina".

Asociația Kolping Moldova a dorit să ofere acest moment, acest exercițiu de spiritualitate pentru toți aceia care și-au manifestat solidaritatea față de cei încercați de războiul din Ucraina încă din februarie 2022, război care, din păcate, continuă și astăzi.

Am fost binecuvântați cu o vreme foarte bună care ne-a permis să parcurgem acest traseu deloc scurt (aproximativ 6 km), dar plin de încărcătură spirituală, o pregătire sufletească pentru Săptămâna patimilor, morții și învierii lui Isus.

Alături de noi au fost: pr. Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova, pr. Iosif Iacob, vicar episcopal, reprezentant al Secțiunii Activități Socio-Caritative a Episcopiei de Iași și director al Asociației Caritas, pr. Tiba Felician, coordonatorul diecezan al Oficiului pentru Pastorația Familiei, pr. Claudiu-Bogdan Hușanu, reprezentând Parohia "Sf. Mihail" din Valea Mare și Oficiul pentru Vocații. Ne-am bucurat și de prezența unui grup inimos de credincioși care a venit tocmai din Comănești pentru a participa la această Cale a Crucii și, bineînțeles, au mai participat membri și voluntari Kolping din Ploscuțeni și Oituz.

La ultima stațiune, acolo unde este și crucea amenajată de către membrii asociației în anul 2012, am oferit un semn de recunoștință, o diplomă și un crucifix, tuturor celor care, prin Kolping, au venit în ajutorul refugiaților din Ucraina.

Tot în acest moment, la ultima stațiune, părintele Iosif Iacob ne-a mărturisit trăirile personale și ale voluntarilor Caritas care au fost în prima linie, la graniță, de unde preluau refugiații și îi însoțeau la Centrul amenajat în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din orașul Siret.

Asociațiile au fost invitate să scrie și un gând de încurajare în ceea ce considerăm ca fiind potrivit să se numească Carta Solidarității, deoarece în paginile ei se vor regăsi toți aceia care, în numele solidarității, s-au unit să ajute victimele războiului din Ucraina.

Mulțumim tuturor pentru participarea la acest moment special care continuă în fiecare an, dar în mod special mulțumim Parohiei "Sfântul Mihail" din Valea Mare și părintelui Iosif Dămătăr care ne primește mereu cu dragoste și prietenie.

Dorim încă o dată să evidențiem și să fim recunoscători tuturor asociațiilor diecezane și comunităților care au fost alături de Asociația Kolping pe această punte a solidarității către Ucraina: Episcopia Romano-Catolică de Iași; Organizația Caritas din Dieceza de Iași; Ordinul Fraților Minori Capucini din Onești; Asociația "Arca Postel"din Schineni; Oratoriul "Don Bosco" din Bacău; Congregația Sfântul Iosif - Iosefinii lui Murialdo din Roman; Centrul Misionar Diecezan; Surorile "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Roman; Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul"; Centrul "Gaudium et Spes" din Traian și Surorile Benedictine ale Divinei Providențe din Oituz. Mulțumim!

Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 aprilie: Kolping: Calea crucii din solidaritate pentru Ucraina, pe dealul Ciciola


 

lecturi: 252.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat