Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Solonețu Nou: Reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bucovinei

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, persoanele consacrate din zona Bucovinei au avut o zi de reculegere la Solonețu Nou. Au participat surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", surorile din Congregația "Fiicele Maicii Domnului a Milostivirii" împreună cu grupul de laici din Botoșani, surorile din "Congregatio Jesu" din Rădăuți, "Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului" din Siret, frații franciscani de la Cacica și pr. Alexandru Olaru, OFMConv., de la Roman, secretarul Comisiei diecezane pentru viața consacrată.

Tema întâlnirii a fost: "Ultimele cuvinte ale lui Isus pe cruce". Cuvântul de învățătură a fost transmis de către pr. Cristian Blăjuț, OFMConv. - vicar episcopal pentru secțiunea Viața Consacrată și Vocații, director al Oficiului pentru Viață Consacrată.

Cele șapte cuvinte ale lui Isus pe cruce reprezintă un remediu pentru cele șapte păcate capitale. Suntem chemați să-l iertăm pe aproapele, să găsim o scuză pentru comportamentul său, deoarece noi nu cunoaștem ce este în interiorul persoanei. A iubi înseamnă a ierta.

În relația noastră cu Isus, noi avem capacitatea de a-l recunoaște ca Fiu al lui Dumnezeu asemenea tâlharului din dreapta? El a văzut pe omul cel drept, a crezut în el, a sperat că va primi iertarea și astfel, va fi mântuit.

În momentele grele și sfinții s-au întrebat: "Unde este Dumnezeu?". Este firesc să ne punem în încercările noastre și noi aceeași întrebare. Dumnezeu vorbește în tăcere. Îl putem găsi în noi, în sufletul nostru nemuritor.

Setea lui Dumnezeu nu se va potoli până când oamenii nu vor cunoaște această iubire a sa. Moartea nu este sfârșitul vieții, ci este un nou început. Isus lasă ca duhul său să se întoarcă la Tatăl. El dă totul. Și noi să avem curajul să ne încredințăm cu totul în mâinile Tatălui nostru iubitor. Toată viața noastră este un dar.

Iubirea lui Dumnezeu ne-a fost revelată prin chipul Fiului Său, Isus Cristos. Deoarece suntem în pragul Săptămânii Sfinte, suntem chemați să veghem cu Isus, să fim alături de el în suferințele sale, în moartea sa, să avem curajul "să murim" și noi, pentru a trăi mai profund experiența învierii.

Mulțumim găzduirii călduroase din partea pr. Stansilav-Ioan Cucharec - paroh la Solonețu Nou și sr. Bronislawa Drozdec, precum și deputatul Ghervazen Longher pentru prânzul oferit.

Timpul nu este al nostru, el ne-a fost oferit pentru a-l sluji pe Dumnezeu.

O săptămână sfântă rodnică și sărbători pascale binecuvântate!

Sr. Noemi și sr. Salomeea, CJ (Rădăuți)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 aprilie: Solonețu Nou: Reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bucovinei


 

lecturi: 931.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat