Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Zile de sfinte misiuni

În perioada 30 martie - 1 aprilie 2023, în Biserica "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmănești au avut loc zile de sfinte misiuni cu tema "Sfânta Spovadă", predicator fiind pr. Marcelin Rotaru, îndrumător spiritual și profesor de Sfânta Scriptură la Seminarul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Am început zilele de misiuni joi seara, la ora 17:30 cu celebrarea Căii Sfintei Cruci, urmând apoi Sfânta Liturghie la ora 18:00, prezidată de pr. Costel Țăranu, decan de Moinești, pr. Marcelin Rotaru, predicator, și pr. Daniel Cimpu, paroh al Parohiei Romano-Catolice Dărmănești. Credincioșii au avut posibilitatea de a se spovedi înaintea și în timpul Sfintei Liturghii, pr. Alexandru Percu, directorul Oficiului Pentru Vocații Iași, fiind la scaunul de spovadă.

În cadrul primei predici, pe baze scripturistice, credincioșilor li s-a explicat conținutul sacramentului Sfintei Spovezi, sacrament al milostivirii și al reconcilierii. Sfânta Liturghie a fost celebrată și în amintirea celor șase luni de la trecerea la Domnul a pr. Petru Vernică (fost paroh al acestei parohii). La sfârșitul celebrării, toți credincioșii au primit simbolic o carte despre Sfânta Liturghie și un rozariu în amintirea părintelui răposat Petru.

A doua zi au fost celebrate două Sfinte Liturghii, la ora 10:00 și la ora 18:00, când pr. Marcelin ne-a vorbit despre însemnătatea iertării lui Dumnezeu față de noi, dar și a iertării noastre față de cei care ne greșesc. Fiind tema zilelor de misiuni "Sfânta Spovadă", credincioșii au avut ocazia de a se împăca cu Dumnezeu, la spovezi fiind prezent pr. Anton Alecu, paroh al Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Mihail Kogălniceanu (Constanța). După Sfânta Liturghie, pr. Marcelin s-a întâlnit cu membrii Acțiunii Catolice a Tinerilor din parohia noastră și le-a vorbit despre importanța descoperirii vocației de la vârsta aceasta și despre modalitățile de atragere a prietenilor la Sfânta Liturghie.

Ultima zi a sfintelor misiuni, 1 aprilie, la Sfânta Liturghie de la ora 10:00, comunitatea noastră parohială a avut deosebita bucurie de a-l avea ca oaspete pe Preasfințitul Petru Sescu - episcop auxiliar de Iași, însoțit de pr. Nicu Butacu - ceremonier. Părintele predicator a continuat expunerea despre Sfânta Spovadă dintr-o altă perspectivă, accentuând rolul spovezii atât de necesar în bunul mers în viața de familie.

În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18:00, după ce am celebrat Calea Sfintei Cruci, pr. Marcelin ne-a încântat sufletele apelând la Scrisoarea Sfântului Apostol Paul către Corinteni, capitolul 13, vorbindu-ne despre imnul iubirii ca proiect de viață personală creștină.

Aducem mulțumiri bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate care au fost o adevărată pregătire sufletească pentru Săptămâna Sfântă și sărbătoarea Învierii Domnului.

De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă către părintele predicator care ne-a ajutat să redescoperim frumusețea Cuvântului lui Dumnezeu și necesitatea convertirii noastre, mai ales prin sacramentul Sfintei Spovezi.

Mulțumim tuturor preoților care ne-au însoțit în aceste zile de har, atât la Sfintele Liturghii, cât și la spovezi!

Recunoștința noastră se îndreaptă și către domnul dascăl, Ion Vizitiu, și corul parohial care ne-au înălțat sufletele cu cântările liturgice și tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestor zile de misiuni.

Tuturor vă dorim o Săptămână Sfântă binecuvântată și o sărbătoare a Învierii Domnului cu pace și lumină!

Radu-Marian Moise

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 martie - 2 aprilie: Dărmănești: Zile de sfinte misiuni


 

lecturi: 663.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat