Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Papa Francisc, internat la Policlinica Gemelli pentru a îngriji o infecție pulmonară, a fost "înduioșat de multele mesaje primite în aceste ore"

"Mulțumesc pentru apropiere și rugăciune"

"Sunt înduioșat de multele mesaje primite în aceste ore și exprim tuturor recunoștința mea pentru apropiere și rugăciune". Cu un tweet pe account-ul @Pontifex papa mulțumește celor care se roagă pentru sănătatea sa de ieri după-amiază, miercuri, 29 martie, când a fost internat la Policlinica "Agostino Gemelli" din Roma din cauza unei infecții pulmonare. "Sanctitatea Sa s-a odihnit bine în timpul nopții", a comunicat în această dimineață, joi 30 martie, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni. "Tabloul clinic este în îmbunătățire progresivă și continuă îngrijirile programate", a adăugat el, subliniind că "în această dimineață, după ce a luat micul dejun", Sfântul Părinte "a citit câteva cotidiane și a reluat munca" și că "înainte de prânz a mers în capela mică din apartamentul privat, unde s-a recules în rugăciune și a primit Euharistia".

Provocând îngrijorare în toată lumea, știrea despre internare a fost difuzată ieri după-amiază, puțin după ora 16.00, de același Bruni, care după aceea, seara, a dat o nouă comunicare jurnaliștilor, informând că "în zilele trecute Papa Francisc" s-a plâns "de câteva dificultăți respiratorii" și că pentru aceasta a mers la spitalul roman "pentru a efectua câteva controale medicale", rezultatul cărora a "evidențiat o infecție respiratorie" (dar fiind exclus COVID-19), făcând necesare "câteva zile" de internare pentru "terapie medicală corespunzătoare".

Printre primii care au adresat atestări de apropiere, Corpul Diplomatic acreditat pe lângă Sfântul Scaun, prin decanul George Poulides, ambasador al Ciprului, care exprimă "cele mai vii urări de vindecare grabnică. Așteptăm curând să vă revedem în puteri la conducerea Bisericii și gata să ne mai dați mărturie despre frumusețea credinței". Expresii asemănătoare au venit de la Conferința Episcopală Italiană, a cărei președinție, în numele tuturor episcopilor, îl asigură pe primatul Italiei de "rugăciunea corală a Bisericilor" din țară și, urându-i o revenire grabnică, încredințează "Domnului pe medici și personalul sanitar care, cu profesionalism și dedicare, se îngrijesc de el și de toți pacienții". Și "Biserica din Roma exprimă tot afectul său și apropierea sa de episcopul său". Face asta prin vicariat care "asigură rugăciunea neîncetată, și mai puternică în acest moment de dificultate".

(După L'Osservatore Romano, 30 martie 2023)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 421.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat