Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tuta: Misiuni populare despre familie

În perioada 23-26 martie 2023, în comunitatea romano-catolică din Tuta s-au ținut misiuni populare, credincioșii bucurându-se de zile pline de har, avându-l în mijloc pe pr. Felician Tiba, director al Oficiului pentru Pastorația Familiei, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Tema acestor zile de misiuni a fost "Duhul Sfânt și Familia".

În prima predică, intitulată "Familia și Duhul Sfânt care plutea deasupra apelor", părintele predicator a accentuat iubirea gratuită a lui Dumnezeu și faptul că noi, oamenii, suntem darul lui pe acest pământ.

În ziua următoare au fost abordate două teme: "Creați din iubirea lui Dumnezeu" și "Bărbat și femeie i-a creat". Cele două teme au subliniat vocația omului pe pământ, care este iubirea. De asemenea, părintele Felician Țiba a vorbit despre Calea Crucii, "a vieții și a morții", făcând o paralelă a stațiunilor cu viețile noastre.

Cea de-a treia zi a adus la cunoștința credincioșilor în prima parte importanța căsătoriei și rolul familiei pe acest pământ în conformitate cu legea Domnului, iar în cea de a doua parte comuniunea pe care familia trebuie să o aibă cu Biserica, prin Duhul Sfânt.

Ultima predică, aceea din cadrul Sfintei Liturghii de încheiere a misiunilor, a avut ca temă "Familia în drum spre Înviere", părintele predicator amintindu-ne că suntem chemați să înviem și noi aprofundând Învierea lui Isus și ținând cont de realitatea profundă, care este Duhul Sfânt, Duhul Vieții.

În încheiere, părintele paroh Francisc Vernica i-a mulțumit părintelui predicator pentru aceste zile pline de har, ce au fost ca o pregătire pentru sărbătoarea Paștelui, și tuturor credincioșilor care au luat parte la aceste zile binecuvântate. A mulțumit, de asemenea, și părintelui decan Gheorghe Cojocaru, care ne-a făcut bucuria de a fi prezent la Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor și care ne-a transmis și salutările din partea episcopilor noștri.

Speram că aceste zile să ne ajute să înțelegem cu adevărat lucrarea Duhului Sfânt în familiile noastre și să ne ajute la o trăire mai profundă a iubirii.

Dumnezeu să-i răsplătească pe toți care ne-au adus în dar aceste zile de misiuni.

Un credincios din Parohia Tuta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-26 martie: Tuta: Misiuni populare despre familie


 

lecturi: 1521.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat