Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Zi de reculegere pentru membrii și simpatizanții Mișcării Focolarelor

Sâmbătă, 25 martie 2023, membrii și simpatizanții Mișcării Focolarelor din Moldova s-au întâlnit la Mănăstirea Carmelită de la Luncani pentru o zi de reculegere pentru a crește unirea cu Dumnezeu și cu aproapele, pentru a medita marea iubirea a lui Dumnezeu față de noi. Au participat membrii atât din Dieceza de Iași, cât și oaspeți din Miercurea Ciuc, Cluj Napoca și de peste hotare. Au fost prezenți copii, adolescenți și tineri, familii și preoți, voluntari și focolarini.

Ne-am lăsat călăuziți în această zi de meditațiile Chiarei Lubich preluate din tezaurul pe care ni l-a lăsat ca moștenire, meditații despre cele patru moduri de a ne ruga și cum să ne perfecționăm rugăciunea. A urmat un moment de împărtășire a experiențelor personale venite spontan cu privire la modul cum Dumnezeu ascultă rugăciunile noastre, și dacă timpul nu ar fi fost o problemă, cred că fiecare dintre cei prezenți ar fi avut o mărturie de împărtășit.

Ne-am adunat apoi în adorația în fața lui Isus Euharisticul, căruia i-am încredințat bucuriile și îngrijorările noastre, recunoștința și adorația noastră. Programul a continuat cu Sfânta Liturghie, celebrată de preoții voluntari din Mișcarea Focolarelor în care am comemorat-o pe Chiara Lubich care a plecat la Tatăl ceresc acum 15 ani.

La ora 15.00 programul a continuat cu Coronița Divinei Milostiviri urmată de Cale Crucii prin pădure. Meditațiile de la fiecare stațiune au fost spuse pe rând de preoți, focolarini, familii și voluntarii prezenți.

Copiii și adolescenții au avut o parte din program separat, timp în care pe lângă jocuri, ateliere au ascultat răspunsurile Chiarei date copiilor la diferite congrese despre iubirea eroică a lui Isus, despre cum el și-a pus încrederea în Tatăl atunci când pe cruce nu mai simțea legătura cu el, cum continua să iubească pe toți și cum putem și noi să facem "un pachețel" de fiecare dată când suferim orice fel de durere și să-i dăm lui pentru a putea iubi liber în momentul următor pe cei care sunt lângă noi. Copiii au mai ascultat experiențele unor copii care au trăit în durere și le-au oferit lui Isus, continuând să iubească. În cadrul adorației i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru viață, pentru părinți și familie.

Câteva mărturii:

  • "Vă mulțumesc pentru frumoasa mărturie de credință... mie personal mi-ați dat curajul de a înainta în larg. Domnul Dumnezeu să vă dea harul credinței și al comuniunii." (Daniel)

  • "Mulțumim! A fost o zi în care ne-am încărcat spiritual pentru a ne pregăti mai bine pentru sărbătorile pascale!" (Mihaela)

  • "Mulțumim pentru aceste momente profunde de comuniune cu Isus și între noi! Chiara Lubich, roagă-te pentru noi!" (Maria)

Mulțumim din inimă gazdelor noastre - frații carmeliți - și pe această cale pentru ospitalitate și oaza de pace pe care ne-au pus-o la dispoziție, loc de meditație și contemplare.

Iuliana Petruț
Mișcarea Focolarelor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Luncani: Zi de reculegere pentru membrii și simpatizanții Mișcării Focolarelor


 

lecturi: 785.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat