Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea preoților din seria 2009 cu ep. Petru Sescu

Joi, 23 martie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT), preoții din Dieceza de Iași hirotoniți în anul 2009 au retrăit bucuria de a se reîntâlni și de a fi împreună cu PS Petru Sescu, episcopul auxiliar al diecezei.

La ora 10 a debutat momentul de comuniune și fiecare în parte inclusiv episcopul, ne-am împărtășit din experiența pastorală de acasă, de la Seminarul Liceal, de la Institutul Teologic și apoi ca preoți vicari și parohi.

Pentru toți, momentul de fraternitate sacerdotală a fost deosebit și cu toții încă o dată i-am mulțumit Domnului pentru faptele sale minunate, Providența sa excepțională.

Mari sunt lucrările Domnului și noi vrem să acționăm potrivit planului său de mântuire, nu este ușor astăzi în secolul vitezei și în mileniul cuceririi tehnice, dar Isus Cristos, preotul prin excelență, ne îndrumă către toată lucrarea cea bună.

La ora 12.30 am celebrat jertfa sfântă a Liturghiei și episcopul în cuvântul de învățătură ne-a reamintit cât de important este să fim fideli în arta slujirii și celebrării Liturghiei aproapelui, citind Biblia să credem în cuvântul lui Dumnezeu, crezând în Domnul, să predicăm cu însuflețire, și predicând să avem curajul și obligația ca și practică să trăim în mod coerent cu ceea ce spunem.

La ora 13.30 am servit masa de prânz împreună cu părintele Felician Tiba. Este important așa cum ne învață și Isus Cristos ca uneori să ne oprim din activitățile intense, pentru a ne aminti cine ne-a chemat, ai cui suntem și încotro ne îndreptăm.

Dumnezeule atotputernic și veșnic, binevoiește a privi la chipul lui Isus Cristos, Marele Preot veșnic, la Maica sa Preasfântă Fecioara Maria și din dragoste față de Fiul și față de Neprihănita, ai milă de preoții tăi, suntem făpturi slabe și fragile, menține în noi focul iubirii Duhului tău Sfânt, să nu ne biruie dușmanul și să nu ne facă niciodată nevrednici de chemarea cea sublimă.

Pr. Felician-Sergiu Hârja

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 martie: Traian: Întâlnirea preoților din seria 2009 cu ep. Petru Sescu


 

lecturi: 1552.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat