Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul Seminarului Mare Diecezan "Sfântul Iosif"

Luni, 20 martie 2023, comunitatea Seminarului Mare din Iași a trăit un moment de sărbătoare cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. Sfânta Liturghie pontificală a fost celebrată de către PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, la ora 11.00, în capela Seminarului, în prezența mai multor preoți concelebranți și a comunității Seminarului Mare. Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM.

La începutul Sfintei Liturghii părintele Ștefan Lupu, rector al Seminarului Mare, a adresat un cuvânt de salut tuturor persoanelor care au venit la sărbătoare și a transmis un îndemn la rugăciune prin mijlocirea Sfântului Iosif, ca acesta, la fel cum a purtat de grijă pruncului Isus și mamei sale, Sfânta Fecioară Maria, să fie și purtătorul de grijă al tuturor.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Petru Sescu a subliniat sfințenia de care a dat dovadă Sfântul Iosif, o sfințenie care nu este doar de admirat, ci și de imitat, atât din partea celor care se pregătesc pentru a-i sluji Domnului prin sacramentul sfintei Preoții, cât și de ceilalți oameni, astfel încât oricine trebuie să încerce să trăiască virtuțile de care a dat dovadă Iosif. De asemenea, ne învață Preasfințitul Petru Sescu, Sfântul Iosif este un patriarh al credinței, întrucât a împlinit, asemenea unui slujitor umil, misiunea pe care a primit-o de la Dumnezeu. Fiecare om are o misiune de la Dumnezeu, iar Sfântul Iosif ne învață cum să fim deschiși la această misiune.

La finalul Sfintei Liturghii, înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Petru Sescu a adresat seminariștilor un îndemn de a privi spre exemplul Sfântului Iosif, care a acceptat misiunea primită de la Dumnezeu, și de a avea încredere în puterea harului lui Dumnezeu.

Cântările de la Liturghie au fost pregătite de corul Seminarului, condus de pr. Robert Râtan. Lecturile din cadrul Sfintei Liturghii au fost proclamate de doi dintre seminariștii care au primit ministerul lectoratului.

Sărbătoarea hramului se prezintă ca o adevărată binecuvântare an de an în comunitatea Seminarului Mare diecezan, fiind un moment de mare intensitate spirituală, dar care oferă și posibilitate de a fi în comuniune cu ceilalți oameni.

Mulțumim lui Dumnezeu care și în acest an ne-a binecuvântat cu o sărbătoare frumoasă!

Antonio Băcăoanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 martie: Iași: Hramul Seminarului Mare Diecezan "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 466.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat