Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: PS Iosif Păuleț la hramul Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif"

Luni, 20 martie 2023, Colegiul Catolic din urbea Bacăului și-a sărbătorit patronul, pe Sfântul Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria și purtătorul de grijă a lui Isus. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, înconjurat de părinții formatori și de preoții oaspeți, de corpul profesoral și de cei care trudesc pentru creșterea, modelarea și îmbobocirea adolescenților și tinerilor școlii catolice din Bacău.

Preasfințitul Iosif, în cuvântul rostit la predică, i-a îndemnat pe toți cei prezenți să urmeze exemplul Sfântului Iosif care este un adevărat maestru al discernământului interior care se realizează prin trei dimensiuni: a împlini planul lui Dumnezeu și a face voința sa, asemenea Sfântului Iosif care nu a preferat niciodată comoditatea și ceea ce este mai ușor, mai lipsit de probleme; tăcea și contempla - inima Sfântului Iosif era mereu atentă la glasul Domnului care se percepe doar în tăcere prin rugăciunea personală și contemplație pentru a asculta ceea ce Domnul vrea să ne transmită; slujirea Cuvântului este rațiunea ultimă a discernământului lui Iosif. În vis Domnul îi cere să se pună în slujba Cuvântului devenind un protagonist entuziast în tot ceea ce îi cere Domnul pe care Iosif îl slujește cu pasiune și în mod dezinteresat.

După distribuirea Sfintei Euharistii, o reprezentantă a elevilor i-a mulțumit Preasfințitului pentru grija pe care o poartă colegiului, pentru înțelepciunea cuvintelor și pentru bunăvoința și căldura arătate.

La încheierea celebrării, părintele director Anton Săboanu a rostit un mesaj de recunoștință pentru tot ce a însemnat sărbătoarea de astăzi. Părintele a mulțumit tuturor celor prezenți la celebrare, celor care sprijină Colegiul Catolic prin activitatea vocațională, celor care se roagă și sprijină școala noastră. De asemenea, un gând deosebit de mulțumire l-a adus profesorilor fără de care nu ar putea exista Colegiul Catolic. În sfârșit, părintele Anton a mulțumit corului condus cu măiestrie de părintele Liviu Focioroș și de domnul profesor Adrian Farcaș care, cu o mână de adolescenți și tineri, ne-au înălțat sufletul cu atâta delicatețe la Dumnezeu.

Sfântul Iosif să ne poarte mereu spre Dumnezeu!

Pr. Ioan Balan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 martie: Bacău: PS Iosif Păuleț la hramul Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 1247.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat