Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Calea Sfintei Cruci pentru tinerii din zona Roman

Sâmbătă, 18 martie 2023, Oficiul pentru Vocații și Oficiul pentru Pastorația Tineretului au organizat în Parohia Nisiporești, Calea Sfintei Cruci pentru tinerii din zona Roman. Au fost prezenți tineri din 11 parohii, precum și preoți și persoane consacrate.

Împreună am dorit să ne rugăm pentru vocații la preoție, la viața consacrată și la căsătorie.

Programul a început la ora 14.30 cu un cuvânt de bun venit din parte directorului Oficiului pentru Vocații, pr. Alexandru Percu, și a părintelui Fabian Blaj, parohul comunității. Traseul urmat a fost cel care conduce spre locul martiriului Fericitei Veronica Antal, un traseu în natură printre câmpurile însămânțate și mângâiate de razele soarelui. Ne-am bucurat de o vreme minunată și de o atmosferă demnă de rugăciune. Tinerii s-au predispus cu seriozitate pentru ca efortul depus să aducă roade spirituale în sufletele lor. Ajunși la locul martiriului am comemorat ultimele momente din viața Fericitei Veronica și ne-am reîntors apoi pe același traseu recitând sfântul rozariu.

Rugăciunea s-a încheiat în fața bustului Fericitei Veronica Antal din fața bisericii parohiale. Întâlnirea a continuat apoi cu un moment de comuniune la subsolul bisericii, unde toți cei prezenți au putut servi ceva dulce pentru refacerea forțelor și au putut socializa.

La final doresc să adresez un cuvânt de mulțumire tuturor celor care au participat, în mod special tinerilor, apoi preoților și persoanelor consacrate care i-au însoțit și preoților din Parohia Nisiporești care ne-au primit și s-au îngrijit ca totul să decurgă foarte bine.

Domnul să primească rugăciunea noastră și tot efortul depus, iar prin mijlocirea Fericitei Veronica Antal să ofere comunităților noastre noi vocații pentru ca evanghelia să ajungă la toți oamenii.

Pr. Alexandru Percu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 martie: Nisiporești: Calea Sfintei Cruci pentru tinerii din zona Roman


 

lecturi: 1318.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat