Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea dintre PS Petru Sescu și preoții din seria 2011

Vineri, 17 martie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian-NT, preoții hirotoniți în anul 2011 au avut bucuria de a se întâlni cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași.

La această întâlnire am participat toți cei opt preoți sfințiți la data de 29 iunie 2011, care activăm în Dieceza de Iași.

Întâlnirea noastră a început cu bucuria revederii și cu salutul de bun-venit al Preasfințitului Petru. După rugăciunea de început, au urmat momentele de împărtășire și îmbogățire spirituală. Mai întâi, Preasfințitul Petru ne-a împărtășit istoria propriei vocații, scoțând în evidență modul providențial în care lucrează Dumnezeu în viața preotului prin persoane deosebite, care au avut un rol important în discernerea și urmarea vocației primite. Apoi, Preasfințitul ne-a împărtășit din experiența sa pastorală, cu împlinirile, dar și dificultățile întâmpinate ca preot și apoi ca episcop.

După momentul de împărtășire al Preasfințitului Petru, fiecare am împărtășit istoria vocației noastre, experiența pastorală acumulată, cu împlinirile pe care le-am avut, dar și dificultățile cu care ne-am confruntat în diferitele misiuni pe care le-am îndeplinit ca preoți. Astfel, Preasfințitul Petru, care pe majoritatea dintre noi ne cunoștea bine de mici, pentru că ne-a fost alături în primi ani de formare la Seminarul mic din Bacău, a avut ocazia să ne cunoască mai bine și ca preoți.

La ora 13:00 ne-am bucurat de o agapă frățească, la care i-am sărbătorit pe doi colegi care își aniversează ziua de naștere luna aceasta și la care la care am mai împărtășit momente frumoase și amuzante din viața de seminar, mai ales din timpul seminarului mic, cunoscute și retrăite și de Preasfințitul Petru.

După prânz ne-am întâlnit pentru concluzii și îndrumări părintești, pe care ni le-a transmis Preasfințitul, care să ne ajute în îndeplinirea cât mai bună și rodnică a misiunii preoțești. De asemenea, și Preasfințitul ne-a cerut sfaturi și sugestii pentru buna desfășurare a activităților pastorale, la nivel parohial și diecezan.

Momentul culminant al zilei a fost celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu episcopul Petru. La această Sfântă Liturghie i-am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul Sfintei Preoții și pentru aceste momente frumoase trăite împreună.

Îi mulțumim lui Dumnezeu și Preasfințitului Petru Sescu pentru această zi frumoasă și edificatoare, în care am simțit prietenia și susținerea sa părintească, dar și părintelui Felician Tiba care s-a îngrijit de agapa frățească și de toate cele necesare pentru această întâlnire.

Isus, Marele Preot, să ne susțină cu harul și puterea, să ne putem îndeplini cât mai bine misiunea preoțească în prietenie și fraternitate.

Pr. Sergiu Marian Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 martie: Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu seria de preoți 2011


 

lecturi: 1674.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat