Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colecta din a patra duminică a Postului Mare, 19 martie 2023, este destinată Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an ca, în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și către cei care se găsesc în suferință, către persoanele sprijinite prin Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu".

Colecta din a patra duminică a Postului Mare, ce va avea loc pe 19 martie 2023, este destinată Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și reprezintă participarea credincioșilor la susținerea activității celor 10 centre de îngrijire la domiciliu care oferă servicii în aproximativ 30 de comunități din regiunea Moldovei.

Anual oferim servicii socio-medicale și îngrijiri de bază la peste 1.200 de beneficiari, iar ajutorul credincioșilor din Dieceza de Iași este prețios.

Colecta se va desfășura în parohiile romano-catolice din Dieceza de Iași, care permanent ne sprijină în misiunea noastră și se implică în ajutorarea beneficiarilor pe care noi îi asistăm.

Papa Francisc ne îndeamnă să trăim postul cu caritate, să avem grijă de cei aflați în suferință, abandonați sau care trăiesc angoasa în contextul nesiguranțelor actuale. "Îngrijește-te de el" (Lc 10,35) este recomandarea samariteanului adresată hangiului. Isus o relansează și fiecăruia dintre noi și la sfârșit ne îndeamnă: "Mergi și fă și tu la fel". Așa cum am subliniat în Fratelli tutti: "Parabola ne arată cu ce inițiative se poate reface o comunitate pornind de la bărbați și femei care își însușesc fragilitatea altora, care nu lasă să se edifice o societate de excludere, ci devin aproapele și îl ridică și îl reabilitează pe omul căzut, pentru ca bunul să fie comun" (nr. 67). De fapt, "am fost făcuți pentru plinătatea la care se ajunge numai în iubire. A trăi indiferenți în fața durerii nu este o alegere posibilă" (nr. 68). (...) Persoanele bolnave sunt în centrul poporului lui Dumnezeu, care înaintează împreună cu ele ca profeție a unei omeniri în care fiecare este prețios și nimeni nu este de rebutat.

Vă mulțumim pentru disponibilitatea dumneavoastră și vă dorim un Post Mare binecuvântat.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 528.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat