Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Seminarul Mare Diecezan din Iași: Invitație la lectorat, acolitat și la hram

Duminică, 19 martie 2023, seminariștii din anul IV și V vor primi slujirea lectoratului și, respectiv, a acolitatului. Este un prilej de bucurie pentru ei, pentru familiile lor, pentru Seminar, dar și pentru Biserica noastră locală. Sfânta Liturghie solemnă de la ora 10.00, în cadrul căreia vor fi conferite aceste slujiri, va fi prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași. La această Sfântă Liturghie va fi prezent și pr. Eduard Giurgi, vicar episcopal al Secțiunii pentru cler în cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Împreună cu candidații la ministerele lectoratului și acolitatului, vă facem o caldă invitație la a participa la bucuria lor. O invitație specială o adresăm părinților parohi și vicari care i-au însoțit pe acești seminariști în drumul lor de formare, în diferitele etape prin care au trecut.

Ziua următoare, luni, 20 martie 2023, Seminarul Mare Diecezan din Iași își sărbătorește protectorul, pe Sfântul Iosif, patronul Bisericii universale. Sfânta Liturghie solemnă din ziua de hram se va celebra la ora 11.00 și va fi prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași. Sunteți invitați să vă alăturați nouă, în jurul sfântului altar, pentru a-l sărbători pe patronul nostru ceresc.

În ambele zile de sărbătoare pentru Seminarul din Iași, vă invităm să îi însoțiți pe seminariști cu rugăciunea și sprijinul dumneavoastră, și dacă se poate, și cu prezența dumneavoastră în capela Institutului nostru.

Ambele momente de sărbătoare vor fi transmise online video și audio de către ERCIS FM. Le mulțumim pe această cale pentru colaborarea frumoasă dintre Seminar și echipa de operatori mass-media de la ERCIS FM.

Cu ocazia acestor momente speciale din viața Seminarului, aș dori să reînnoiesc gândul de recunoștință îndreptat către toți binefăcătorii noștri. Vă mulțumim dumneavoastră tuturor, preoților, persoanelor consacrate, precum și comunităților parohiale pentru darurile materiale și rugăciunile pe care le oferiți pentru seminariști și vocații la sfânta Preoție. Vă asigurăm de gratitudinea și rugăciunea noastră.

În continuare, tuturor un Post Mare cu roade spirituale bogate!

Pr. Ștefan Lupu, rector


 

lecturi: 1085.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat