Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: La mulți ani, mămici! La mulți ani bunici!

Nimeni nu le poate înlocui, deși ele pot ține locul oricui, nimeni nu le-ar putea vreodată lua importanța în viața fiecărui om și nimeni poate nu le va putea răsplăti pe măsură pentru sacrificiile și eforturile de care sunt capabile și prin care, de fapt, susțin de mii de ani viața pe pământ. Da, despre ele este vorba, nimeni altele decât mamele, iar când spui mamă spui, de fapt, un întreg univers. Un univers poate prea des ignorat, un univers prea puțin apreciat, un univers fără de care nimeni dintre noi n-ar fi fost, un univers care poate încă nu știe nici el cât de mult valorează.

Dar, pentru că recunoștința se învață, pentru că respectul și aprecia se educă încă de la vârsta timpurie, noi, cei din Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani, am organizat cu mare bucurie, în ziua de 8 martie 2023, un moment aparte pentru toate mamele și bunicile. Sigur că o zi dedicată lor este extrem de puțin, în comparație cu ceea ce reprezintă ele, dar am dorit ca măcar cu această ocazie să le arătăm dragostea și recunoștința pe care copiii le-o poartă.

Acest eveniment se numără printre cele mai frumoase și așteptate momente, atât în rândul părinților cât mai ales al preșcolarilor grădiniței noastre. Prin serbarea de 8 Martie, an de an ne dorim să aducem bucurie în sufletele tuturor mamelor care ne încredințează zi de zi cele mai de preț comori ale lor - proprii copii. Le-am reamintit astfel mamelor cât sunt de importante pentru copiii lor, cât de mult aceștia le prețuiesc, chiar dacă încă nu știu întotdeauna să le arate sau să le răsplătească.

Totodată, cu ocazia acestei frumoase serbări, copiii au chemat la noi în grădiniță și mult așteptata primăvară, care sosind a readus la viață întreaga natură: animale, gâze, flori. Cu toții au făcut parte din scenariul zilei, iar prin poeziile recitate, prin cântecele intonate și dansurile desfășurate au dat mamelor de înțeles că ele sunt cele mai importante ființe din lume pentru ei, că fără ele viața ar fi mult mai tristă și grea, că fără sacrificiile și eforturile lor de zi cu zi, ei nu ar ști cum să se comporte și nici cum să trăiască deocamdată.

La mulți ani, dragi mame!

Fiți pururi binecuvântate pentru toate sacrificiile și eforturile pe care le faceți, parcă mereu neobosite, pentru ca această lume să continue să existe.

Și nu uita mamă că ...

Dacă n-ai fi,
Dacă n-ai zâmbi,
De n-ai exista,
Dacă n-ai cânta...
Nici viață n-ar fi
Nici noapte, nici zi,
Nici prunci pe pământ,
Nici soare, nici vânt....
Nimic nu ar fi
Fără tine,
Să știi!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Săbăoani: La mulți ani, mămici! La mulți ani bunici!


 

lecturi: 1271.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat