Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjud și Mărășești: Zile dedicate familiei în anul dedicat Duhului Sfânt

În perioada 2-5 martie 2023, în Parohia Adjud și filiala Mărășești au avut loc misiuni populare, zile speciale dedicate familiei în anul pe care Dieceza de Iași l-a dedicat unității în Duhul Sfânt.

Părintele paroh, Marius Adam jr., a avut ideea, iar pr. Felician Tiba, director la Oficiul pentru Pastorația Familiei, a materializat-o prin predicile speciale făcute cu această ocazie.

Părintele Felician ne-a ajutat să înțelegem cum Duhul Sfânt, "martorul creației", cel care "plutea deasupra apelor" și "Cuvântul" prin care Tatăl crea, toate cele trei persoane, unite în același unic și sfânt Dumnezeu, l-a creat pe om ca bărbat și femeie, chemându-i pe cei doi la viața de familie.

Dumnezeu l-a oferit pe om creației, l-a oferit pe om omului, pe bărbat femeii și pe femeie bărbatului, nu pentru a se folosi, ci pentru a se sluji reciproc. Viața de familie, comuniune de persoane după modelul din Sfânta Treime, nu are altă logică decât cea a dăruirii reciproce în iubire. Duhul Sfânt, artizanul unității îi unește și pe soți ajutându-i să depășească dificultățile, să se bucure la bine și să se deschidă vieții. El inspiră și menține iubirea dintre soți, el îi cheamă la credință și-i face "inventivi" în viața de familie.

"Cum să nu mulțumim lui Dumnezeu, spunea părintele Felician, pentru darul vieții, pentru darul soțului sau al soției, pentru copii, pentru bunurile pe care le-am dobândit prin sudoarea frunții, mereu însoțiți de viața care este darul său, de sănătate și mai ales de motivația pe care o avem trăind din iubire unii față de alții?"

Prezentate deopotrivă și în comunitatea din Adjud, dar și în cea din Mărășești, predicile speciale făcute cu această ocazie au avut rolul de a ne sensibiliza, de a ne "scutura" și de a ne provoca să luăm noi hotărâri.

La final, după ce am avut posibilitatea să ne spovedim și să ne împărtășim, după ce soții au fost invitați să reînnoiască iubirea care i-a unit, am primit binecuvântarea specială care să de în astfel de ocazii, prin care am obținut indulgența plenară.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile profunde, pline de încărcătură spirituală, zile care ne-au sensibilizat că de noi depinde binele și fericirea noastră. Mulțumim părintelui paroh și părintelui Felician pentru că s-au preocupat să ne ofere un așa dar și-l rugăm pe Dumnezeu, prin mijlocirea Sfintei Familii de la Nazaret, să binecuvânteze familiile comunității noastre, precum și familiile din lumea întreagă.

Antonia Lenart

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-5 martie: Adjud și Mărășești: Zile dedicate familiei în anul dedicat Duhului Sfânt


 

lecturi: 1032.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat