Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: PS Petru Sescu împreună cu preoții hirotoniți în anul 2014

Joi, 2 martie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian-NT, preoții hirotoniți în anul 2014 au avut bucuria de a se întâlni cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași.

La această întâlnire am putut participa doar 9 dintre cei 17 preoți sfințiți la data de 24 iunie 2014. Ceilalți care nu au putut fi prezenți la acest moment de comuniune sacerdotală activează în alte dieceze sau în străinătate (Dieceza de Chișinău, Dieceza de București, Panama, Spania, Austria sau Italia).

Întâlnirea noastră a început cu salutul de bun-venit al Preasfințitului Petru și cu un moment de rugăciune. A urmat apoi un timp de împărtășire și îmbogățire spirituală. Mai întâi, Preasfințitul Petru ne-a relatat istoria propriei vocații scoțând în evidență modul lui Dumnezeu de a acționa în lume, în special în cei chemați să îl slujească. Chiar dacă suntem nevoiți să întâmpinăm noi situații și dificultăți, nu trebuie să ne descurajăm pentru că Dumnezeu ne dă întotdeauna harul de a face față oricăror provocări. Apoi, pe rând, fiecare am împărtășit câte ceva din istoria vocației noastre și din experiența pastorală acumulată până acum. Astfel, Preasfințitul Petru a avut ocazia de a ne cunoaște mai bine și de a descoperi câteva din experiențele cu care ne-am confruntat fiecare în diferitele zone ale diecezei în care am slujit până acum.

La ora 13:00 ne-am bucurat de o agapă frățească, moment în care ne-am destins și prin discuțiile care ne-au reamintit de momentele din seminar și de clipele frumoase petrecute împreună.

În a doua parte a zilei ne-am readunat împreună pentru câteva concluzii și îndemnuri pe care ni le-a transmis Preasfințitul. Totodată, ni s-a oferit posibilitatea de a face sugestii ori propuneri și de a ne exprima anumite păreri care pot să ne ajute mai mult în împlinirea misiunii noastre sacerdotale.

Nu puteam să încheiem aceste momente de comuniune fără să celebrăm împreună Sfânta Liturghie alături de episcopul nostru auxiliar. I-am mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darul preoției și pentru aceste momente frumoase trăite împreună. La predică, Preasfințitul ne-a încurajat ca după exemplul cardinalului Louis Bernardin să-i oferim lui Dumnezeu, atât prin rugăciune, cât și prin dăruirea noastră, toate bucuriile și dificultățile cu care ne confruntăm.

Îi mulțumim Preasfințitului Petru Sescu pentru această zi în care ne-a ascultat, ne-a încurajat și ne-a asigurat de rugăciunea și susținerea sa. Mulțumim și pr. Felician Tiba care s-a îngrijit ca toate să fie pregătite pentru această întâlnire.

Pr. Claudiu Ciubotaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Traian: PS Petru Sescu împreună cu preoții hirotoniți în anul 2014


 

lecturi: 1844.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat