Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Zi de formare pentru animatori și educatori ai Acțiunii Catolice

Sâmbătă, 25 februarie 2023, a avut loc workshopul formativ "Rebel la misiunea încredințată" adresat animatorilor și educatorilor sectorului copii, organizat de Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" în Parohia Barticești. Activitatea a avut ca scop redescoperirea misiunii animatorilor și a educatorilor, ca răspuns la chemarea lui Dumnezeu, tema însoțită de motoul "Ridică-te și mergi" (Iona 1,2).

Dimineața a început cu primirea participanților la ora 8:30, unde fiecare grup parohial a primit câte un ecuson, "un mic Iona" pe care l-au iscălit și așezat în gura peștelui, reamintind astfel de experiența lui Iona. Rugăciunea de deschidere a fost urmată de salutul gazdelor și al organizatorilor și prezentarea parohiilor.

În activitatea de cunoaștere, Ramona Gherguț i-a "ghidat" pe participanți cu ajutorul unei busole semnificative spre a se cunoaște și a relaționa unii cu ceilalți descoperindu-și pasiunile, motivațiile, experiența în Acțiunea Catolică. Părintele Eduard Amariei a susținut momentul formativ spiritual: "Rebel la misiunea încredinațată", unde le-a vorbit animatorilor despre importanța acceptării misiunii pe care Dumnezeu le-a încredințat-o, valorificându-și talanții.

Cu aceste informații "la bord" animatorii au fost conduși spre atelierul: "Fă-ți bagajul!", coordonat de Bianca Dogariu. Aici și-au descoperit principiile personale și comune ca animatori și educatori, învățând că, în ciuda diferențelor de principii pe care ceilalți le urmează, scopul este același: bucuria copiilor și apropierea acestora de Cristos. Fiecare grup de animatori a selectat o prioritate a grupului, motivând în plen alegerea făcută. Printre valorile alese au fost: Credința, respectul, prietenia, comunicarea, dragostea, acțiunea etc.

În centrul zilei a fost Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, pr. Eduard Amariei a subliniat că este "profitabil" să îl urmăm pe Isus, după exemplul lui Levi, căci numai astfel ne vom putea bucura de cea mai mare răsplată - Cerul. Umpluți de prezența lui Dumnezeu, ne-am bucurat și de un prânz gustos pregătit de cei din comunitatea gazdă, care au avut grijă să nu ducem lipsă de absolut nimic.

"Pornește în larg!" a fost numele celui de-al doilea atelier, coordonat de Andrei Bereșoaie, în care participanții au învățat cum să aplice în echipă principiile descoperite în prima parte a zilei, fiind puși în situații pe care le întâmpină în viața de animatori. Cum se organizează o activitate pentru copii, ce etape sunt de parcurs, cum se împart responsabilitățile, importanța detaliilor și a siguranței copiilor au fost elemente cheie ale acestui atelier.

Ziua s-a încheiat mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru frumoasele clipe petrecute împreună, pentru noile prietenii și mai ales pentru noile cunoștințe căpătate, fiind cu toții pregătiți pentru "a porni în larg" și a îndeplini misiunea încredințată.

Mulțumim părintelui paroh, Marius Sabău, membrilor Acțiunii Catolice din Parohia Barticești, pentru ospitalitatea cu care au găzduit activitatea sectorului copii, îi încredințăm bunului Dumnezeu ca El să îi răsplătească cu darurile sale.

Bianca Dogariu & Andrei Bereșoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 februarie: Barticești: Zi de formare pentru animatori și educatori ai Acțiunii Catolice


 

lecturi: 525.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat