Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moara: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe"

În Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe" din Moara, la inițiativa părintelui paroh Ionuț Pal, s-au desfășurat misiuni populare în perioada 23-26 februarie 2023, predicator fiind părintele Felician Tiba, coordonatorul pastorației familiei din Dieceza de Iași. Tema acestor misiuni a fost "Duhul Sfânt și familia".

Prima zi a misiunilor a fost dedicată omului creat din iubirea și milostivirea lui Dumnezeu. La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh Ionuț Pal i-a mulțumit părintelui Felician Tiba pentru faptul că a acceptat invitația de a ține cuvântul de învățătură și ne-a îndemnat ca noi, credincioșii, "să luăm cuvântul și să-l punem in practică, pentru ca acest cuvânt să aducă roade pentru viața cea veșnică".

În a doua zi a misiunilor părintele Felician ne-a vorbit despre faptul că Dumnezeu ne-a creat bărbat și femeie. Într-o manieră foarte interesantă și nostimă, părintele predicator ne-a vorbit despre rolul bărbatului și al femei în viața de familie.

Sâmbătă, Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele decan de Bucovina, pr. Alois Farțadi. În cadrul celei de-a treia predici, părintele Felician ne-a vorbit despre Isus Cristos și misterul familiei.

În ziua de duminică părintele predicator ne-a prezentat tema Familia și "ispitele" ei și ne-a invitat să meditam și să punem în practică ceea ce ne-a transmis pe parcursul acestor zile. În această zi a participat la Sfânta Liturghie și părintele greco-catolic Marius Chiriloaie.

De asemenea, părintele Felician Tiba și-a prezentat cartea De ce cu tine? Răspunsuri la problemele actuale ale familiei, care a apărut recent la Editura "Sapientia". În această carte părintele ne prezintă căsnicia ca o cale de mântuire și faptul că bărbatul și femeia sunt complementari și, prin căsătorie, se pot armoniza.

În fiecare zi au fost prezenți numeroși credincioși, ceea ce a subliniat și mai mult faptul că formăm o comunitate unită și plină de credință, în uniune de rugăciune în jurul lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh Ionuț Pal i-a mulțumit bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate, în care prin Duhul Sfânt a lucrat prin părintele predicator, cât și în inimile noastre, făcându-le disponibile cuvântului său. A mulțumit corului comunității care prin cântul lor au ajutat la ridicarea inimilor către Dumnezeu și tuturor credincioșilor care și-au făcut timp să participe la aceste misiuni.

Janina Bivol

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-26 februarie: Moara: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe"


 

lecturi: 863.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat