Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un concurs european de artă despre Sfântul Iosif și rolul Tatălui în societate - oportunitate pentru catolicii practicanți de a iubi spațiul public

FAFCE (European Federation of Catholic Families Associations) din care face parte și Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" încă din 2010 (AFC VG este membră a Acțiunii Catolice din România din 2020) organizează un concurs european de artă inedit: European Art Contest - An invitation for European artists to reflect about the figure of Saints in today's world - Join the adventure! (Un concurs european de artă despre Sfântul Iosif și rolul tatălui în societate) - www.europeanartcontest.com. Concursul are și o pagină de Facebook: www.facebook.com/EuropeanArtContest.

Lansat din 3 ianuarie 2023, acest concurs de artă invită artiștii din toată Europa, indiferent de vârstă, să-și exprime creativitatea pe diferite teme de interes și de actualitate pentru societate. La prima ediție tema este dedicată Sfântului Iosif și rolul tatălui din societatea de azi, de multe ori absent sau uitat.

Data limită pentru aplicare este 30 aprilie 2023 și sunt invitați să aplice inclusiv artiștii români din România sau care locuiesc prin Europa (dar nu numai) pentru șase categorii de artă: Pictură-grafică-desen, Sculptură-ceramică-sticlă, Video-performance-dans, Fotografie, Muzică și Benzi desenate.

Dincolo de faptul că în organizarea acestui concurs sunt implicați și doi români, care ar fi motivația de a participa sau susține acest concurs de artă?

Artiștii desemnați câștigători din fiecare din cele șase categorii vor fi premiați în bani (500, 300 și 200 euro) și lucrările acestora de artă vor fi expuse într-o expoziție în Parlamentul European din Strasbourg în iunie 2023. După această expoziție estimată la două săptămâni, toate lucrările premiate vor parcurge un tur cu expoziții în fiecare din cele 16 țări membre FAFCE din Europa, inclusiv în țara noastră, până la finalul anului. Toate lucrările de artă propuse acestui concurs vor fi publicate pe situl concursului și vor beneficia de o vizibilitate largă la nivel european.

În plus, câte oportunități au catolicii practicanți de a împărtăși cu ceilalți viziunea lor despre valorile familiei sau ale societății de azi în mod deschis în spațiul public?

Adresăm invitații tuturor artiștilor indiferent de religie, confesiune sau convingeri personale de a participa la acest concurs de artă până pe 30 aprilie 2023.

În același timp invităm pe toți iubitorii de artă și frumos să susțină organizarea acestui concurs prin a sprijini în acest timp al Postului Mare cu o mică contribuție online de 20, 50 sau 100 euro dacă sunteți persoană fizică sau 500, 1000 sau 2000 euro dacă sunteți persoană juridică: Support us - European Art Contest.

AFCVG a fost înființată în 2008 în București și cuprinde un grup de aproximativ 40 familii, inclusiv familii cu 5 copii, având ca scop conservarea, promovarea și aplicarea valorilor creștine în viața de familie, ca celulă a societății, printr-un angajament responsabil, atât personal, cât și colectiv față de valorile familiei și vieții, în vederea realizării unei societăți civile bazate pe spiritualitatea familiei creștine, având la bază învățăturile Magisteriului Bisericii. De asemenea, Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" se dorește a fi un forum de dezbatere pentru factorii decizionali în vederea apărării vieții de familie în societatea noastră, o "voce" pentru apărarea familiei în directă colaborare cu ierarhia Bisericii și în dialog cu autoritățile și cu organismele locale, naționale și internaționale. Asociația are ca principală îndatorire prezentă și slujirea în Biserica locală, formarea unei comuniuni între familii la nivel parohial și diecezan, în vederea creșterii spiritului ecumenic în interiorul familiilor cât și între familii.

FAFCE (Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa) - www.fafce.org, a fost înființată în 1997 și deține un statut consultativ la Consiliul Europei. Reprezintă 33 de asociații de familii catolice din 16 țări ale Europei și lucrează în baza învățăturilor Bisericii Catolice despre familie și doctrina socială. FAFCE promovează interesele familiilor și valorizează contribuția familiei pentru societate în fața factorilor de decizie politică la nivel european. Are biroul la Bruxelles, în sediul COMECE.

Motoul FAFCE este "Families are Europe's Treasure!" (Familiile sunt comoara Europei).

Cornel Bărbuț


 

lecturi: 358.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat