Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Liturghie prezidată de PS Petru Sescu

PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a celebrat Sfânta Liturghie din duminica a 7-a de peste an, 19 februarie 2023, în comunitatea romano-catolică din Horlești, în Biserica "Trupul și Sângele Domnului", concelebranți fiind pr. Valentin Cochior, paroh, și pr. Daniel-Nicu Butacu, vicecancelar.

19 februarie 2023, zi de duminică, zi de sărbătoare pentru comunitatea din Horlești. Cu pași grăbiți, întreaga comunitate se îndrepta către biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie. Spre uimirea enoriașilor, Liturghia a început cu solemnul cântec "Iată Marele Preot", cântec ce anunța sosirea Preasfințitului. Bucuria și entuziasmul se puteau citi pe chipul tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie.

Într-o procesiune solemnă, însoțit de părintele vicecancelar Nicu Butacu și de părintele paroh Valentin Cochior, intra în biserică, pentru prima dată ca episcop, Preasfințitul Petru Sescu, pentru a celebra jertfa euharistică.

Părintele paroh a deschis celebrarea liturgică cu salutul de "Bun-venit" în mijlocul comunității, iar Preasfințitul Petru Sescu a transmis un salut călduros din partea episcopilor noștri: Iosif Păuleț și Petru Gherghel.

Întreaga biserică a ascultat cu credință cuvântul Preasfințitului și mesajul pe care a dorit să-l transmită celor prezenți. Cu inima plină de zel, cuvintele încurajatoare, credința și iubirea față de Dumnezeu care îi înseninează chipul, Preasfințitul a îndemnat întreaga comunitate la iertare, iertarea fiind cea mai ușoară cale pentru a ajunge cât mai repede la Dumnezeu.

La sfârșitul celebrării, parohul comunității noastre, în numele tuturor celor prezenți, i-a mulțumit Preasfințitului pentru grija pe care ne-o poartă, pentru rugăciune și mai ales pentru că și-a făcut timp să ne viziteze și să implore pentru toți binecuvântarea divină.

Denisa Albert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 februarie: Horlești: Liturghie prezidată de PS Petru Sescu. Foto: Dorel Bejan


 

lecturi: 990.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat