Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Studiu video gratuit în Postul Mare: "Sfânt este Numele Lui"

Ca în alți ani, Centrul "Sfântul Paul", de teologie biblică, din Statele Unite ale Americii, oferă acces pe perioada Postului Mare la un studiu video, în acest Post Mare fiind vorba de cel mai recent material de acest gen, "Sfânt este Numele Lui", bazat pe cartea cu același titlu semnată de Scott Hahn, care de altfel prezintă și materialul video. Datorită colaborării dintre Centrul "Sfântul Paul" din Steubenville, Ohio, SUA, și Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, și acest studiu este disponibil cu subtitrare în limba română, anunță site-ul acestei eparhii.

Așa după cum se deduce din titlu, studiul are în centru sfințenia lui Dumnezeu. "De la primele lor lecții de la orele de cateheză, catolicii sunt învățați să prețuiască sfințenia, să o admire în alții și să tindă spre ea în propriile lor vieți", afirmă Scott Hahn în primul episod. "Dar nu ni se prea spune vreodată exact ce este sfințenia. [...] În Constituția dogmatică despre Biserică, Lumen gentium, auzim chemarea: «Toți credincioșii lui Cristos sunt chemați să tindă spre sfințenie și spre desăvârșirea proprie stării lor. Să se străduiască, așadar, spre aceasta». Este ceva evident important pentru viețile noastre și, totuși, nici măcar Conciliul Vatican II, în toate documentele sale, nu a dat vreo definiție." Călătorind prin Scriptură, prin Vechiul și Noul Testament, programul își propune să facă mai clară ideea de sfințenie.

În total sunt 12 episoade, ce sunt difuzate aici pe perioada Postului Mare latin, începând din 22 februarie 2023, câte două episoade noi pe săptămână, urmând ca fiecare episod să fie disponibil timp de două săptămâni, apoi să fie retras.

Cei care doresc să recupereze episoade retrase, își pot deschide cont gratuit pe StPaulCenter.com și astfel vor avea de aici acces, tot treptat, la cele 12 episoade, cu diferența importantă că accesul la orice episod lansat rămâne până pe 16 aprilie (Duminica Milostivirii divine în calendarul latin), nu doar două săptămâni.

În acest moment sunt accesibile gratuit primele două episoade: "Geneza sfințeniei", respectiv "Explozia sfințeniei", iar Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză lucrează la celelalte episoade, astfel încât cei interesați să aibă acces la ele pe măsură ce vor apărea.

(preluare www.eparhiaclujgherla.ro)


 

lecturi: 809.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat