Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la evenimentul "Împreună pentru Pace... purtători de Speranță"

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași organizează vineri, 24 februarie 2023, ora 16:00, un eveniment dedicat persoanelor refugiate din Ucraina intitulat "Împreună pentru Pace... purtători de Speranță", care va avea loc în Aula Anton Durcovici de la subsolul Catedralei Romano-Catolice "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Evenimentul va cuprinde două momente:

- un moment de comuniune și împărtășire în Aula Anton Durcovici, prin care suntem chemați cu toții să înălțăm un gând de apropiere, susținere și însoțire pe cale pentru toți cei loviți de această catastrofă. În cadrul acestui moment, se va pune accent pe demnitatea omului și valoarea umană.

- de la ora 18:00 va avea loc Sfânta Liturghie pentru victimele războiului și pentru persoanele refugiate ce va avea loc la Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. Vom avea parte de un moment deosebit de rugăciune pentru cei care se află în continuare în stare de conflict și pentru cei care își plâng morții sau răniții, fiind marcați de suferințe, dureri, singurătate și tot felul de neputințe.

Pe parcursul acestui an tulburător, am avut parte de momente dificile și situații imprevizibile, situații care au necesitat sprijin medical de urgență, consiliere imediată, transport, prezența noastră constantă pentru a veni în sprijinul oricăror situații. Am avut în grijă multe persoane refugiate, printre care copii și adulți cu dizabilități fără însoțitori, persoane cu boli cronice, persoane surdo-mute, copii orfani, suflete care ne-au oferit adevărate lecții de viață și puterea de a continua. Chiar dacă de multe ori, cuvintele nu puteau fi rostite, dragostea pentru oameni ne-a ajutat să comunicăm și să oferim speranță. Cel mai important lucru este că am fost mereu acolo unde Dumnezeu a vrut să fim, dedicați misiunii pe care am ales-o.

A fi împreună, a ne sprijini reciproc este un act de responsabilitate umană, iar Biserica susține permanent caritatea. Evanghelia iubirii este prezentă în viața tuturor, mai ales în viața celor aflați în suferință. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate. Să fim cu toții rază de speranță și pace!

Pentru informații suplimentare despre eveniment, persoana de contact este Radu Huzum, coordonator program, tel. 0742622699.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 393.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat