Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: PS Petru Sescu împreună cu preoții hirotoniți în anul 2013

Joi, 16 februarie 2023, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian-NT, preoții hirotoniți în anul 2013 au avut parte de câteva momente de comuniune sacerdotală împreună cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași.

Întâlnirea cu Preasfințitul Petru Sescu poate fi descrisă pornind de la cuvintele lui Isus, spuse apostolilor când s-au întors din prima misiune: "Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin" (Mc 6,31).

Într-un asemenea cadru ne-am simțit și noi, preoții sfințiți în anul 2013, preț de câteva ore alături de episcopul auxiliar. Dintre cei 11 preoți, câți numără seria noastră, doar patru preoți am putut fi prezenți la această întâlnire, cei care activăm în Dieceza de Iași, întrucât ceilalți șapte își desfășoară activitatea pastorală în diferite dieceze din țară și din străinătate: Arhidieceza de București, Kenya, Austria și Italia.

Întâlnirea a avut scopul de a împărtăși, asemenea apostolilor, experiențele pastorale din viața de preot, privind atât realizările, cât și insuccesele cu care ne-am confruntat până în prezent, lăsând spațiu unui viitor optimist.

Aceste momente de comuniune au culminat, așa cum este și firesc, cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Preasfințitul ne-a invitat, la cuvântul de învățătură, să oferim un răspuns sigur și plin de credință, când vine vorba de Cristos. Când Isus i-a întrebat pe apostoli cu privire la propria identitate, Cine spun oamenii că sunt eu, dar voi...? Singurul care a putut da un răspuns corect, a fost Petru: Tu ești Cristos, Fiul lui Dumnezeu! Asemenea lui Petru, preotul este chemat să vorbească și să arate lumii cine este Cristos, în pofida obstacolelor întâlnite!

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru această întâlnire comunională, pentru cele împărtășite. De asemenea, mulțumim Preasfințitului Petru Sescu pentru încurajările, susținerea oferită și frumoasa inițiativă de a se întâlni cu fiecare serie de preoți, dar și părintelui Felician Tiba, care s-a arătat o gazdă primitoare.

Pr. Florin Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 februarie: Traian: PS Petru Sescu împreună cu preoții hirotoniți în anul 2013


 

lecturi: 1162.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat