Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Comuniune, creștere, fidelitate în spiritul Acțiunii Catolice

Tema anului asociativ actual: "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Slujește cu fidelitate și pasiune!" ne reamintește misiunea pe care ne-am angajat să o îndeplinim la reînnoirea adeziunii noastre în Acțiunea Catolică. În Mesajul adresat Forumului Internațional al Acțiunii Catolice, 28 noiembrie 2022, Sfântul Părinte subliniază: "Ca Biserică traversăm un timp în care avem nevoie ca spiritul sinodal să se înrădăcineze în felul nostru de a fi Biserică; aceasta înseamnă exercițiul de a merge împreună în aceeași direcție. Sunt convins că ceea ce Dumnezeu așteaptă de la Biserica celui de-al treilea mileniu este să conștientizeze din nou că este un popor aflat pe drum și că trebuie să-l parcurgă împreună. De aceea, aș dori să vă cer să încurajați cu acest spirit grupurile de Acțiune Catolică în diferitele biserici locale."

În acest sens, perioada următoare este caracterizată de activități formative destinate celor trei sectoare prezente în asociația noastră. Astfel:

  • membrii și simpatizanții sectorului adulți sunt invitați sâmbătă, 18 februarie 2023, la o întâlnire fraternă în Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" (zonele Roman și Iași) și în Parohia "Sfântul Nicolae" Bacău (zona Bacău), pentru a redescoperi împreună "Rodul Duhului Sfânt", convinși fiind că "Dacă trăim prin Duh să ne și comportăm potrivit Duhului" (Gal 5.25);

  • educatorii și animatorii sectorului copii sunt așteptați sâmbătă, 25 februarie 2023, la Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, pentru o experiență de "Rebel la misiunea încredințată", încurajați de motoul "Ridică-te și mergi!" (Iona 1,2);

  • membrii și simpatizanții sectorului tineri se vor întâlni sâmbătă, 18 martie 2023, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu, jud. Bacău.

Așa cum suntem deja familiarizați, odată cu începutul Postului Mare va fi reluat itinerariul spiritual adresat tinerilor, dar și Ștafeta rugăciunii, detalii veți primi ulterior.

Un eveniment important pentru asociația noastră îl constituie Adunarea Generală din 11 martie 2023, prilej de recunoștință și mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în ultimul timp și de alegere a unei noi echipe pentru următorul mandat 2023-2026. Ne propunem ca acest eveniment să se desfășoare în Parohia "Sfânta Tereza" din Roman, și vă invităm ca zilnic să oferiți o intenție de rugăciune pentru Acțiunea Catolică, pentru a se găsi persoane generoase să ducă mai departe misiunea acesteia. Vă rugăm să încurajați persoanele din parohie să își asume responsabilități în Consiliul Diecezan.

Avem încredere că veți sprijini în continuare activitățile asociației direcționând 3,5% din impozitul pe venit. Astfel, toate persoanele care au realizat venituri în 2022, membrii asociației salariați, precum și rudele acestora, pot susține activitatea noastră și mai mult, completând formularul 230.

Consiliul Diecezan
al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași


 

lecturi: 340.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat