Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea Fericitei Speranța a lui Isus

Miercuri, 8 februarie 2023, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, a avut loc celebrarea unei Sfinte Liturghii solemne în memoria Maicii Speranța, apostol al Iubirii Milostive.

Prin Sfânta Liturghie prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, alături de preoții oaspeți, am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acordat Bisericii în persoana Maicii Speranța, fondatoarea Fiilor și Fiicelor Iubirii Milostive.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele Fernando Manni a amintit tuturor celor prezenți de persoana Maicii Speranța, neobosita mesageră a Iubirii Milostive. Ea ni-l prezintă pe Dumnezeu "ca un Tată, care ne iubește personal și fără măsură. Nu este un judecător sever, ci ne iubește cu iubire infinită, pentru a ne ajuta, a ne ierta și a ne face fericiți".

În cadrul predicii, Preasfințitul Iosif Păuleț a evidențiat cuvântul care exprimă esența religiei noastre creștine, cuvântul care exprimă cel mai frumos sentiment uman: cuvântul iubire. Iubirea dărâmă zidurile dintre oameni și creează punți de legătură.

"Suntem chemați la iubire!" Cu toții ne dorim o lume mai bună, mai dreaptă, menționa Preasfințitul, avem o menire sfântă. Pentru a trăi și a practica iubirea suntem chemați să ridicăm privirea spre cer, spre Dumnezeu. El ne-a iubit mai întâi. Iar Isus este modelul desăvârșit al iubirii. Iubirea creștină înseamnă imitarea maestrului iubirii care este Cristos: "Să vă iubiți unii pe alții, așa cum eu v-am iubit pe voi!" (In 13,34).

Fericita Speranța a lui Isus, continua Preasfințitul, este un model de imitare a iubirii lui Cristos. Învățătura pe care ne-a lăsat-o Maica Speranța este tocmai aceasta: să-l urmăm și să-l imităm mereu pe Domnul respirând zi de zi iubirea și milostivirea lui. Ea s-a lăsat modelată de această iubire și a devenit instrument al iubirii divine milostive, așa cum suntem chemați și noi să devenim.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a mulțumit surorilor, Fiicelor Iubirii Milostive, pentru activitatea din comunitate și pentru mărturia lor plină de bucurie de a-l sluji pe Dumnezeu. De asemenea și Fiilor Iubirii Milostive pentru frumoasa și rodnica colaborare.

Un gând de mulțumire îndreptăm către toți cei care au luat parte la Sfânta Liturghie de comemorare a Maicii Speranța, apostol al Iubirii Milostive.

Pr. Toma Dămătărc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea Maicii Speranța a lui Isus


 

lecturi: 1308.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat