Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Ziua persoanelor consacrate

Comunitatea catolicilor români de la Roma i-au sărbătorit duminică, 5 februarie 2023, pe călugări și călugărițe. Liturghia care a marcat acest moment a fost celebrată de pr. Iulian Misariu, OFMConv, în Bazilica "San Vitale" din Roma.

Ziua de 2 februarie înseamnă pentru Biserica Catolică momentul în care îi sărbătorim într-un mod deosebit pe călugării și călugărițele care dau mărturia personală prin stilul de viață pe care l-au ales. La Roma, așa cum se face și acasă, această zi a fost consemnată printr-o Sfântă Liturghie. Persoanele consacrate, respectiv surorile și frații, au animat celebrarea liturgică. Liturghia a fost celebrată de un frate franciscan, lecturile și rugăciunea credincioșilor au fost citite de surori, iar oferirea darurilor le-a revenit tot lor.

La predică, pr. Misariu i-a îndemnat pe cei prezenți, începând cu persoanele consacrate, să fie sare a pământului. "Sarea nu poate fi consumată dacă nu este integrată în ceva. Să ne implicăm în societate pentru a da gust acestei lumi".

La celebrare au fost prezenți pr. Iulian Misariu, OFMConv., penitentiarus în Vatican, sr. Cecilia Mărtișcă, din Congregația "Maestre Pie Venerini", surorile Mihaela Mihăică și Claudia Petrișor, din Congregația "Don Morinello", sr. Camelia Andrieș, din Congregația "Surorile Sfântei Elisabeta a Ungariei", surorile din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", și anume, sr. Sorina Lupaș, sr. Maria Bertalan și sr. Mihaela Imbrea, apoi sr. Angela Enășcuț, din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", precum și fratele Petru Lucaciu, din Congregația Misionarilor Oblați ai Mariei Neprihănite.

Din motive pastorale la aceeași celebrare liturgică s-au sfințit și lumânările, iar la final preoții au dat și binecuvântarea Sfântului Blaziu.

La acest moment comunitar, alături de frumoasa comunitate, au fost prezenți și alte persoane care și-au dedicat viața lui Cristos: Mons. Claudiu Carteș, părintele paroh Isidor Iacovici și preoții studenți la Roma.

Mulțumiri din inimă celor care s-au implicat pentru acest moment comunitar și care au făcut să trăim într-o comunitate mică, o realitatea unei Biserici mult mai mari.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 februarie: Roma: Ziua persoanelor consacrate


 

lecturi: 1558.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat