Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea Domnului.
Biserica Santa Maria in Trastevere.
Roma, 1291 de Pietro Cavallini
Mesajul Papei Francisc adresat persoanelor consacrate reunite în Bazilica "S. Maria Maggiore" cu ocazia Zilei Mondiale a Vieții Consacrate 2023

Dragi persoane consacrate!

Cu afect vă adresez salutul meu cu ocazia Zilei Mondiale a Vieții Consacrate, în timp ce sunteți reuniți pentru celebrarea euharistică în Bazilica "S. Maria Maggiore". Și aș vrea să-i îmbrățișez în acest moment pe toți frații și surorile consacrați din orice parte a lumii.

Tema zilei din acest an este "Frați și surori pentru misiune". Când veți asculta acest mesaj al meu, eu voi fi în misiune în Republica Democrată Congo și știu că voi fi însoțit de rugăciunea voastră. La rândul meu vreau să vă asigur rugăciunea mea pentru misiunea fiecăruia dintre voi și a comunităților voastre. Toți împreună suntem membre ale Bisericii, iar Biserica este în misiune din prima zi, trimisă de Domnul Înviat, și va fi astfel până în ultima zi, cu puterea Duhului său. Și în poporul lui Dumnezeu, trimis să ducă evanghelia la toți oamenii, voi, persoanele consacrate, aveți un rol special, care derivă din darul deosebit pe care l-ați primit: un dar care dă mărturiei voastre un caracter și o valoare speciale, datorită însuși faptului că voi sunteți integral dedicați lui Dumnezeu și Împărăției sale, în sărăcie, feciorie și ascultare. Dacă în Biserică fiecare este o misiune, fiecare dintre voi este astfel cu un har propriu ca persoană consacrată.

În afară de acest dar fundamental, misiunea voastră se îmbogățește cu carismele institutelor voastre și ale societăților voastre, carismele fondatorilor voștri și fondatoarelor voastre. În varietatea lor minunată, ele sunt date toate pentru edificarea Bisericii și pentru misiunea sa. Toate carismele sunt pentru misiune, și sunt astfel tocmai cu bogăția incalculabilă a varietății lor; așa încât Biserica să poată mărturisi și vesti evanghelia la toți și în orice situație.

Astăzi celebrăm sărbătoarea Întâlnirii: Fecioara Maria să ne obțină harul ca viața noastră de persoane consacrate să fie mereu o sărbătoare a întâlnirii cu Cristos; și astfel, ca și ea, vom putea duce tuturor lumina iubirii sale: lumina sa, nu a noastră! A-l duce pe el, nu pe noi înșine!

Preaiubiților, sunt aproape de voi și vă mulțumesc pentru ceea ce sunteți și pentru ceea ce faceți. Mă rog pentru voi și vă încurajez să mergeți înainte în misiunea voastră profetică. Vă binecuvântez din inimă și vă încredințez Mariei Salus Populi Romani. Vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine.

Roma, "Sfântul Ioan din Lateran", 2 februarie 2023, Sărbătoarea Prezentării Domnului.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 312.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat