Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Mesageri ai bucuriei - sărbătoarea persoanelor consacrate

În Catedrala "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Iași, călugării și călugărițele din zona Iași s-au adunat la Sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț pentru a celebra local cea de-a XXVII-a Zi Mondială a Vieții Consacrate, joi, 2 februarie 2023. Printre concelebranți au fost PS Petru Gherghel, episcop emerit, și pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., responsabilul Oficiului pentru Viața Consacrată.

Cine l-a întâlnit pe Domnul și-l urmează cu fidelitate și iubire este un mesager al bucuriei și al luminii divine!

Ce dar! Ce har, ca an de an, ziua mondială a persoanelor consacrate să fie celebrată în sărbătoarea Întâmpinării Domnului. O zi cu însemnătate dublă, care ne reamintește că viața noastră, a persoanelor consacrate, este despre iubire, dăruire de sine, lumină, așteptare, primire și fidelitate.

Sărbătoarea de astăzi, care ne reamintește că toți suntem consacrați lui Dumnezeu, prin Botez, ne-a adus în prim plan, prin cuvântul proclamat la Evanghelie, patru protagoniști, modele de viață, care ne sunt călăuze pe drumul vieții creștine, dar și al consacrării noastre.

Și cum bine a precizat părintele Fabian Pitreți, FDP (de la Seminarul "Don Orione" din Iași), în omilie, de la fiecare protagonist avem câte ceva de învățat: de la Sfântul Iosif și Sfânta Fecioară Maria gestul prezentării pruncului Isus, Domnului la Templu. Da, "menirea noastră nu este doar acea de garanta executarea punctuală și riguroasă a unor discipline sau a unor norme de viață și atât... ci mai ales de a-l prezenta cu blândețe pe Isus inimii omului de astăzi"; iar de la Simeon și Ana să învățăm valoarea așteptării. "Iată profeția la care suntem chemați... Să nu ne pierdem speranța... să rămânem, ca cei doi bătrâni din Evanghelie, poate îmbătrâniți de trecerea anilor, cu inima vie și atentă, cu privirea senină și încrezătoare că Domnul împlinește promisiunea sa, că Domnul nu-l dezamăgește pe cel care se încrede în el și i se oferă".

Sărbătoarea de astăzi ne-a adunat în jurul altarului, în jurul păstorului nostru, PS Iosif Păuleț, ca într-o mare familie; o familie în care fiecare este dar și binecuvântare, o familie în care diferitele carisme ale congregațiilor sunt în Biserică și pentru Biserică "un semn al iubirii și al milostivirii divine, un semn profetic", așa cum ne-a îndemnat și Preasfințitul să fim, pentru cei ce ne înconjoară.

Da, sărbătoarea de astăzi este pentru fiecare o invitație la a ne revizui centrul profund al existenței și al consacrării.

Recunoscători Domnului pentru ceea ce suntem și îndeplinim, ne încredințăm rugăciunii întregii Biserici.

Sr. Adriana Roca, Surorile Providenței

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 februarie: Iași: Mesageri ai bucuriei - sărbătoarea persoanelor consacrate. Foto: Paul Dumea


 

lecturi: 1628.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat