Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Iosif Păuleț: Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate:

Martori bucuroși ai Împărăției

În fiecare an, pe 2 februarie, în sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, Sfânta Biserică celebrează Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate. Această zi deosebită reprezintă o bună ocazie pentru noi toți de a ne îndrepta gândul, rugăciunea și recunoștința noastră spre acele persoane pe care Dumnezeu le-a chemat să-l urmeze și să-l slujească într-un mod cu totul deosebit prin consacrare.

Dragi persoane consacrate,

Asemenea Sfintei Fecioare Maria și Sfântului Iosif, care l-au prezentat și încredințat pe copilul Isus lui Dumnezeu în templul din Ierusalim, la fel și voi v-ați oferit în întregime Domnului pentru toată viața. La originea consacrării voastre a stat întâlnirea cu Isus și harul său gratuit, așa cum spunea atât de frumos Sfântul Părinte Papa Francisc: "Și voi, dragi frați și surori care v-ați consacrat Domnului, sunteți bărbați simpli și femei simple care ați văzut comoara ce valorează mai mult decât toate avuțiile lumii... Pentru că v-ați îndrăgostit de Isus, ați văzut totul în el și, răpiți de privirea sa, ați părăsit totul. Viața consacrată este această viziune. Înseamnă să vezi ceea ce contează în viață. Înseamnă să întâmpini darul Domnului cu brațele deschise, așa cum a făcut Simeon. Iată ce văd ochii consacraților: harul lui Dumnezeu s-a revărsat în mâinile lor. Persoana consacrată este cea care privește în fiecare zi și spune: «Totul este dar, totul este har»" (1 februarie 2020).

Prin chemarea care v-a fost adresată și prin alegerea voastră liberă și generoasă de a-i aparține doar lui Dumnezeu sunteți în mijlocul lumii în care trăiți adevărate semne profetice, martori bucuroși ai Împărăției care va veni, ajutându-i pe ceilalți să-și îndrepte atenția spre realitățile cerești. Într-adevăr, într-o lume dominată de nenumărate încercări și neliniști, voi amintiți oamenilor de astăzi că nu suntem chemați să trăim cu frica unei lumi care se sfârșește, ci în așteptarea Domnului care vine (cf. Ap 22,20), având convingerea fermă că nu ne îndreptăm spre un sfârșit implacabil, ci așteptăm cu încredere înflorirea veșniciei pe care Domnul ne-a promis-o.

Prin îmbrățișarea și trăirea celor trei sfaturi evanghelice - sărăcia, ascultarea și castitatea - voi, dragi persoane consacrate, le spuneți tuturor că adevărata fericire nu o găsim în bucuriile amăgitoare ale acestei vieți, ci doar în Dumnezeu. Iubirea și slujirea voastră dezinteresată în favoarea copiilor, a tinerilor, a celor bolnavi și înaintați în vârstă ne încurajează și pe noi să ne implicăm mai mult în ajutorarea celor care se află în dificultate, convinși fiind că nu există o cale mai autentică de a-l iubi pe Dumnezeu decât aceea de a-i iubi pe oameni. Celor care se află pe căi greșite și caută cu ardoare drumul care duce spre pace și mângâiere, voi le transmiteți, prin viața voastră, că doar Cristos este Calea, Adevărul și Viața omului. Privind la exemplul vieții voastre, putem învăța cu toții să-l iubim mai mult pe Dumnezeu și să ne dedicăm mai mult slujirii celorlalți.

Pentru tot ceea ce sunteți și pentru tot ceea ce faceți în mijlocul credincioșilor diecezei noastre, vă mulțumim din toată inima și vă arătăm prețuirea noastră. Ne rugăm Domnului să trăiți în fidelitate chemarea voastră și să mergeți înainte cu mult curaj și entuziasm. Domnul să vă însoțească în viața de zi cu zi și să vă ajute să fiți lămpi aprinse care să strălucească și să lumineze în sânul poporului lui Dumnezeu și în fața lumii.

Iosif Păuleț,
episcop de Iași

* * *

Ziua Mondială a Vieții Consacrate în Dieceza de Iași, în anul 2023. Programul celor cinci zone (2-5 februarie)


 

lecturi: 857.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat