Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: A cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Duminică, 22 ianuarie 2023, în Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomești, la ora 17:00, a avut loc cea de-a cincea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Celebrarea a fost prezidată de către pr. Iosif Tiba, parohul comunității romano-catolice din Tomești, și a avut ca temă: "A cânta cântarea Domnului în țară străină".

Cuvântul de învățătură a fost adresat participanților de pr. Romeo Neculai, vicar judecătoresc. Părintele a subliniat că unitatea, pentru care ne rugăm și pe care ne-o dorim, se realizează mai ales prin trăirea în mod liber a credinței, raportându-ne mereu la adevăr și la Cristos, și prin respectul și cunoașterea celuilalt. Această cunoaștere este mai ales una relațională care se realizează prin apropierea noastră de Cristos, cel care îi apropie mai apoi pe oameni între ei.

Călăuziți de Cuvântul lui Dumnezeu, cei prezenți au fost îndemnați la reconstrucția "casei Domnului", la reconstrucția poporului lui Dumnezeu. Această reconstrucție se realizează nu privind în trecut sau spre viitor, ci valorificând tot ceea ce fiecare are mai bun în momentul prezent. Cu cât mai mult ne apropiem de Dumnezeu, cu atât mai mult ne putem apropia de oamenii de lângă noi. Doar "plângând" ceea ce este greșit în viața noastră vom reuși să construim o nouă față a creștinismului, o nouă față a Bisericii, o nouă unitate a tuturor în Cristos.

După predică a urmat mărturisirea Crezului, rugăciunea universală, stropirea cu apă sfințită, recitarea rugăciunii "Tatăl nostru", oferirea semnului iubirii frățești și cântul de mulțumire "Ce bine e când frații".

Înainte de binecuvântarea finală părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți, "pelerini ai unității", îndemnând să ducă mai departe lucrarea de rugăciune și de trăire în pace și armonie.

Pr. Iosif Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Tomești: A cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

*

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc luni, 23 ianuarie 2023, la ora 17.00, în Biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Iași (Cartier Nicolina, Șoseaua Nicolina, 6).

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 400.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat