Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Prăjești: "Viața ca dar și misiune". Al treilea weekend formativ pentru tineri

Tema celui de-al treilea Weekend formativ pentru tineri care s-a desfășurat la Casa de Postulandat din Prăjești (BC) în zilele de 14-15 ianuarie 2023 a fost Viața ca dar și misiune. Cei 19 tineri participanți proveniți din parohiile romano-catolice din Luizi-Călugăra, Târgu Trotuș, Hălăucești, Nisiporești, Prăjești și Huși-Corni au trăit cu intensitate momente înălțătoare și au avut parte de clipe care i-au îmbogățit din punct de vedere uman și spiritual, un timp în care au putut redobândi entuziasmul de a se angaja să trăiască viața cu bucurie și ca pe o misiune.

Animatorul acestei întâlniri a fost pr. Clement Tălin, OFMConv., care, de-a lungul celor două momente de cateheză interactivă, a căutat să răspundă împreună cu tinerii la două întrebări fundamentale în existența fiecărui om: Ce este viața? și Care este misiunea la care mă cheamă Dumnezeu pe acest pământ? Viața ca dar, iubire și fericire este strâns legată de însăși descoperirea misiunii pe care ne-a încredințat-o Dumnezeu fiecăruia în parte. De asemenea, părintele le-a vorbit participanților despre cinci temeri ale celui chemat: Nu sunt liber, Nu sunt capabil, Nu văd spre ce mă va conduce aceasta, Nu am suficiente garanții umane, Mi-e teamă de eșec.

Însuflețiți de participarea la Sfintele Liturghii și la celelalte întâlniri de rugăciune, prin diferitele activități de cunoaștere, prin intermediul jocurilor și a altor dinamici, toate acestea trăite într-o atmosferă de comuniune fraternă în spiritul Sfântului Francisc de Assisi împreună cu frații de la Postulandat, tinerii s-au întors în familiile și în comunitățile lor mai îmbogățiți, cu dorința reînnoită de a descoperi tot mai mult voința lui Dumnezeu cu ei și de a îmbrățișa misiunea frumoasă pe care el a pregătit-o în iubirea sa pentru fiecare în parte: "Fie ca tu să poți recunoaște care este acel cuvânt, acel mesaj al lui Isus pe care Dumnezeu dorește să-l spună lumii cu viața ta" (Papa Francisc, Gaudete et exsultate, nr. 24).

Fr. Vlad-Bogdan Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-15 ianuarie: Prăjești: "Viața ca dar și misiune". Al treilea weekend formativ pentru tineri


 

lecturi: 819.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat