Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul pr. Sergiu-Mihail Chelaru, OFMConv.

În cursul dimineții de luni, 16 ianuarie 2023, cu două zile înainte să împlinească 44 de ani, a trecut la cele veșnice pr. Sergiu-Mihail Chelaru, în conventul "Sfântul Iosif de Copertino" din Osimo (Italia). Decesul a survenit în urma unui infarct pe fondul infectării cu virusul COVID-19.

Pr. Sergiu-Mihail Chelaru s-a născut în data de 18 ianuarie 1979, în comuna Botești, jud. Neamț, fiind al patrulea din cei cinci copii ai soților Petru și Ana Chelaru, din Parohia Romano-Catolică "Sfântul Iosif Muncitorul", din localitatea Barticești, com. Botești, jud. Neamț.

După absolvirea școlii elementare, din satul natal, în anul 1993, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc din Assisi" Roman, unde, între anii 1993 și 1997, își completează studiile liceale. După terminarea liceului, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huși-Corni (Vaslui), unde frecventează și cursurile de filosofie, între anii 1997 și 1999.

În anul 1999, începe anul de noviciat în localitatea Prăjești (Bacău) și, un an mai târziu, pe data de 8 septembrie 2000, a profesat pentru prima dată voturile călugărești pentru un an de zile.

În anul 2000, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, studii pe care le va finaliza cu diploma de Licență în Teologie, în anul 2004.

În data de 24 iulie 2004, a depus profesiunea solemnă, primind totodată și prima sa obediență pentru conventul "Neprihănita Zămislire" din localitatea Gabicce Mare (Italia). În data de 17 iulie 2005, este hirotonit diacon la Gabicce Mare (Italia), de către Excelența Sa Mons. Piero Coccia, arhiepiscop de Pesaro, iar la data de 24 iunie 2006 este hirotonit preot în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelența Sa Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

După hirotonirea prezbiterală se reîntoarce în conventul "Neprihănita Zămislire" din Gabicce Mare (Italia), unde va rămâne până în anul 2012. Ulterior, a mai activat în comunitățile franciscane din Pesaro și Ascoli Piceno, iar din anul 2017, până în momentul trecerii la Domnul a activat în conventul "Sfântul Iosif de Copertino" din Osimo (Italia).

Trupul neînsuflețit a fost găsit în camera sa din conventul din Osimo, în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023, decesul prematur al pr. Sergiu-Mihail, survenind în urma unui infarct miocardic pe fondul infectării cu virusul Covid-19.

Pr. Sergiu-Mihail a fost caracterizat de o mare simplitate, bunătate și dăruire, calități care l-au făcut foarte iubit și respectat atât de confrații săi, cât și de către credincioși pe care i-a păstorit.

Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârșit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin și Provincie, ne rugăm aceluiași Tată ceresc să-l primească în rândul fericiților din cer.

Sfânta Liturghie de înmormântare, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, va fi celebrată joi, 26 ianuarie 2023, la ora 10.30, în Biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Pr. Lucian-Francisc Ghervase, OFMConv.,
secretar provincial


 

lecturi: 12923.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat