Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Mulțumire și recunoștință în Parohia "Fericitul Ieremia"

Duminică, 8 ianuarie 2023, Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar, a fost prezent în Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman. Vizita a fost un moment de mare sărbătoare, un moment în care Biserica încheie perioada Nașterii Domnului și celebrează a doua epifanie, Botezul Domnului.

Părintele paroh Ciprian Bișoc a deschis celebrarea liturgică cu salutul de bun venit în mijlocul comunității, iar Preasfințitul Petru Sescu a transmis un salut călduros din partea episcopului nostru, Preasfințitul Iosif Păuleț, împreună cu grija și susținerea sa.

În duminica în care Biserica celebrează Botezul Domnului, sărbătoarea a fost cu atât mai solemnă cu cât s-a celebrat primirea micuței Maria Anastasia în rândul fiilor lui Dumnezeu, prin apa Botezului.

În cuvântul omiliei, Preasfințitul a explicat importanța botezului nostru ca moment în care Domnul, în marea sa iubire, ne cheamă pe nume, ne primește în rândul fiilor ce sunt chemați să împărtășească viața în Duh. Totodată această sărbătoare ni-l prezintă pe Isus în umilința umanității pe care și-a asumat-o.

După ce l-am adorat pe Isus, în micuțul prunc din iesle, astăzi îl vedem la râul Iordan, în fața lui Ioan Botezătorul, în rând cu păcătoșii, gest care ne trasează și nouă calea spre mântuire. E un act de mare iubire și reparare a omenirii din partea lui Dumnezeu, e o sărbătoare care trebuie să ne amintească de botezul nostru. Părinții și nașii sunt responsabili de darul credinței copilului, dar ce nu trebuie desconsiderat sau banalizat. Credința nu trebuie să fie o alegere a copilului, ci o responsabilitate a părinților și nașilor, iar haina albă primită la botez, păstrată cu grijă și curățată în sacramentul Pocăinței, să ne îmbrace sufletul până în ultima clipă a existenței noastre.

Prin prezența Sfinției Sale Petru Sescu în mijlocul nostru, mesajul trăirii credințe ca fii ai Tatălui veșnic devine dinamic și ne dă un imbold pentru a deveni la rândul nostru lumină, cale și viață.

Mulțumim din inimă pentru această duminica binecuvântată!

Mariana Sofronie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 ianuarie: Roman: Mulțumire și recunoștință în Parohia "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 2690.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat