Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Epifania Domnului celebrată împreună cu PS Petru Sescu

Vineri, 6 ianuarie 2023, comunitatea parohială romano-catolică Dărmănești a avut marea bucurie de a primi ca oaspete pe Preasfinția Sa Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, pentru a celebra Sfânta Liturghie în sărbătoarea Epifania Domnului.

"Unde este regele nou-născut al iudeilor? Căci am văzut steaua lui la răsărit și am venit să-l adorăm". Așa cum cei trei magi au plecat în căutarea lui Isus la Betleem, la fel ne-am adunat și noi pentru a participa la Sfânta Liturghie.

După cuvântul de bun-venit al parohului și întregii comunități, Preasfințitul Petru Sescu ne-a salutat cu bucurie transmițându-ne gândul și prețuirea episcopului Iosif Păuleț, păstorul diecezei noastre. După proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, la predică, Preasfințitul Petru ne-a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Epifaniei Domnului, insistând asupra darurilor magilor, astfel: "Și noi să oferim Pruncului Isus aurul credinței, tămâia rugăciunii și smirna suferințelor noastre".

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh împreună cu credincioșii din Biserică au mulțumit Preasfințitului pentru onoarea de a fi în mijlocul nostru, adresându-i invitația de a mai reveni la noi. De asemenea, am mulțumit episcopului Petru pentru darul oferit Bisericii noastre, un splendid veșmânt liturgic de culoare albă.

După binecuvântarea finală de la sfârșitul Sfintei liturghii, credincioșii, precedați de slujitorii Bisericii, au mers în procesiune până la fântâna din curtea bisericii care a fost sfințită de PS Petru Sescu. De asemenea, au fost pregătite din timp 450 de sticle cu apă sfințită, fiecare familie primind din partea parohiei câte o sticlă cu apă sfințită pe care să o folosească după nevoi proprii în credință, ca semn al binecuvântării lui Dumnezeu la început de an.

Cu ocazia acestei sărbători, am anunțat și lansarea oficială a paginii de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Dărmănești - facebook.com/bisericadarmanesti. Pe această cale vom încerca să comunicăm cu credincioșii parohiei noastre prin mijloacele moderne, făcând anunțurile vizibile pentru întreaga comunitate, iar pentru viitor vom încerca să transmitem live Sfintele Liturghii din zilele de sărbătoare și celor care nu au posibilitatea de a ajunge fizic la Biserică.

După sfințirea apei, episcopul Petru s-a întreținut cu enoriașii parohiei noastre, încurajându-i în credință și generozitate în noul an pe care tocmai l-am început.

Mulțumim Excelenței Sale episcop Petru Sescu pentru că a binevoit să vină în mijlocul nostru și reînnoim pe această cale invitația de a mai fi prezent la noi.

Parohia Dărmănești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 ianuarie: Dărmănești: Epifania Domnului celebrată împreună cu PS Petru Sescu


 

lecturi: 1826.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat