Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Stufu: Un vis de Crăciun, un vis frumos

Un decembrie geros, fără zăpadă, dar plin de bucurie și de o frumusețe aparte deoarece vestea cea mare a Nașterii Domnului nostru Isus Cristos a fost mai intens simțită și trăită datorită prezenței episcopului auxiliar de Iași, PS Petru Sescu, în cadrul comunității catolice din Stufu pe 24 decembrie 2022, precum și în filialele Livezi și Bălăneasa, în ziua de Crăciun, 25 decembrie 2022.

Tot anul 2022 îl putem numi atipic deoarece după doi ani de pandemie am auzit după mult timp, pentru prima dată cuvântul război. Un război nemilos, nejustificat, care afectează viețile a mii și mii de oameni, atât indirect, dar mai ales direct cu mari distrugeri materiale, dar ce este mai dureros și de neiertat, cu pierderea de vieți omenești.

De asemenea, suntem martorii unor timpuri în care orgoliile sunt din ce în ce mai mari, nereușind să ne cerem scuze unul altuia, în care mândria a pus stăpânire și primează (de a avea cât mai mult și a dărui cât mai puțin), iar banul a devenit cel care ne conduce pe mulți dintre noi și răul ne ispitește și nu ne dă pace. De aceea, prin cuvintele simple și pline de la înțelepciune ale Preasfințitului Petru de la predică, am înțeles că trebuie să fim mai umili, mai buni unii față de alții.

De aceea, întreaga comunitate de la Stufu și filialele Livezi și Bălăneasa a tresăltat de bucurie că am fost cu adevărat martorii unui Crăciun unic, de neuitat avându-l alături de noi pe episcopul auxiliar Petru.

Dacă în prima zi a Crăciunului vorbim despre cadouri, despre ce anume ne-a adus Moșul, noi, comunitatea parohială Stufu cu cele două filiale, putem spune că am primit cel mai prețios cadou: prezenta Excelenței Sale în mijlocul oamenilor simpli, a copiilor, a familiilor, a copiilor, a femeilor, a bărbaților, a bolnavilor în Betleemul nostru, de aceea îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trimis acest cadou și vă adresam tuturor un călduros: Cristos s-a născut! Adevărat s-a născut!

Irina Elena Apetrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Vizita PS Petru Sescu în Parohia Stufu (24 decembrie 2022) și filiale Livezi și Bălăneasa (25 decembrie 2022)


 

lecturi: 1176.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat