Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Vestea minunată a copiilor de la Grădinița "Sfânta Ana"

O, ce veste minunată s-a arătat și în acest an, joi, 22 decembrie 2022, în Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani! Bucuria, entuziasmul, emoția au fost doar câteva dintre sentimentele care ne-au însoțit pe tot parcursul serbării prezentate de copii cu ocazia Crăciunului.

Toți copiii grădiniței, îndrumați de cadrele didactice, încurajați și aplaudați de părinți și rude ne-au transpus, prin rolurile interpretate, în ambientul Ieslei din Betleem. Ne-au amintit că motivul real pentru care așteptăm și sărbătorim an de an Crăciunului este Pruncul Sfânt născut în umilință și sărăcie, nu într-un palat, ci într-un grajd. Ne-am lăsat astfel purtați, pentru câteva momente, prin începuturile istoriei mântuirii noastre, alături de alte tradiții și obiceiuri prilejuite de sosirea Crăciunului.

Neobosiți, plini de curaj în fața numeroasei audiențe fiecare copil și-a făcut simțită prezența prin rolul interpretat ori prin cântec, poezie, dans. Ne-am emoționat cu toții, parcă mai mult ca niciodată, să reauzim prin glasurile suave ale copiilor, că astăzi s-a născut Cristos, căci da, despre el este Crăciunul și datorită nașterii lui suntem în sărbătoare.

Bucuria copiilor a crescut însă în intensitate odată cu sosirea lui Moș Crăciun, care spre final i-a răsplătit pe toți cu daruri binemeritate.

Le mulțumim tuturor copiilor și îi felicităm pentru răbdarea cu care au pregătit această serbare, dar și pentru bucuria transmisă tuturor celor prezenți. Le mulțumim cadrelor didactice pentru efortul depus în pregătirea copiilor, întregului personal pentru implicare, dar și surorilor Congregației "Notre Dame de Sion" care susțin din toate punctele de vedere, de mai bine de 25 de ani, această frumoasă operă - educarea copiilor.

Dorim tuturor un Crăciun cu Cristos în suflet, bucurie în inimă și lumină pe chip!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Săbăoani: Vestea minunată a copiilor de la Grădinița "Sfânta Ana"


 

lecturi: 930.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat