Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea dintre preoții sfințiți în anul 2017 și PS Petru Sescu

La Centrul "Gaudium et Spes" din localitatea Traian (NT), marți, 20 decembrie 2022, preoții din "Generația 2017" au avut bucuria de a se întâlni cu Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, într-o atmosferă caracterizată de prietenie, colegialitate și bucurie.

Deși pregătirile pe plan pastoral sunt în toi pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, atmosfera familiară și bucuria revederii colegilor au făcut ca acest moment să fie unul care să ne scoată din cotidian pentru a fi o întărire a trupului și a sufletului.

După salutul de bun-venit al Preasfințitului Petru Sescu și istoria vocației Sfinției Sale, fiecare dintre cei prezenți au fost invitați să povestească pe scurt istoria propriei vieți și modul în care au ajuns să răspundă afirmativ chemării adresate de Dumnezeu pentru a-l urma pe calea Preoției. Mărturiile personale au fost unele benefice pentru ca unitatea colegială să fie tot mai strânsă și, totodată, l-au ajutat și pe Preasfințitul Petru să ne cunoască mai bine.

La ora 13 a avut loc prânzul, un binemeritat moment de comuniune și de destindere, urmând ca imediat după acesta să ne întoarcem în sala de conferințe pentru a schița anumite concluzii, dar și pentru ca Preasfințitul să răspundă unor chestiuni legate de activitatea pastorală și sacerdotală a celor prezenți.

Nu puteam încheia această zi decât mulțumindu-i bunului Dumnezeu, celebrând Sfânta Liturghie împreună cu episcopul auxiliar. În cadrul omiliei el ne-a încurajat să purtăm în noi aceeași dispoziție precum cea a Preasfintei Fecioare Maria, adică să avem mereu încredere în planul pe care Dumnezeu îl are cu fiecare dintre noi.

La finalul acestei zile pline de har îi mulțumim lui Dumnezeu, cel care ne-a chemat fără vreun merit din partea noastră în a-l sluji, pentru aceste momentele petrecute împreună. Îi mulțumim, totodată, Preasfințitului Petru Sescu pentru timpul alocat acestei întâlniri. Aducem mulțumirile noastre și părintelui Felician Tiba, cel care și-a arătat disponibilitatea în a găzdui această întâlnire și care s-a preocupat ca noi să ne simțim foarte bine.

Pr. Liviu-Marian Focioroș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Traian: Întâlnirea dintre preoții sfințiți în anul 2017 și PS Petru Sescu


 

lecturi: 374.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat