Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zi de reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bacău

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Casa "Sfânta Monica" a Surorilor Oblate Asumpționiste din cartierul băcăuan Izvoare, a fost organizată o zi de reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bacău. La acest eveniment au participat 45 de frați și surori, membri ai diferitor ordine religioase și congregații din zonă, care au dorit să trăiască un moment mai intens de pregătire pentru solemnitatea Nașterii Mântuitorului.

Meditația și cuvântul de învățătură au fost ținute de pr. Augustin Folner din Ordinul Carmelitan. Tema meditației a fost: Redescoperirea adevăratei noastre identități și a misiunii pe care o avem în Biserică și în lume, ca persoane consacrate. În dezvoltarea acestei teme, pr. Augustin a propus trei puncte de reflecție, care sunt de fapt trei întrebări: Ce am fost? Ce suntem? Ce suntem chemați să fim?

Într-un prim moment, părintele ne-a invitat să medităm asupra întrebării: "Ce înseamnă pentru noi profeție?" La acest punct el a evidențiat faptul că dimensiunea vieții consacrate este strâns legată de cea profetică și că fondatorii și fondatoarele fiecărui ordin religios au contribuit în modul lor carismatic la pregătirea Bisericii și a lumii pentru venirea lui Cristos.

La al doilea punct al meditației sale, părintele Augustin a pus accentul pe întrebarea "Ce suntem?" și a enumerat câteva din dificultățile pe care le întâmpinăm în trăirea autentică a carismei specifice și ce anume ne împiedică să fim acei profeți care să arate frumusețea lumii divine spre care toți suntem chemați să tindem.

La cel de-al treilea punct al meditației am fost invitați să reflectăm asupra a ceea "Ce suntem chemați să fim?", descoperind necesitatea unei resetări a vieții noastre și privind viitorul cu mai multă speranță. Părintele predicator a subliniat faptul că fiecare dintre noi trebuie să fim experți ai speranței și profeți ai timpurilor noi.

La finalul prelegerii, părintele ne-a încurajat să ne îndreptăm privirea spre marea sărbătoare care se apropie, cea a Nașterii lui Cristos, și a adresat tuturor celor prezenți invitația de a împleti ieslea Pruncului Isus cu multe fapte de iubire.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o oră de adorație euharistică animată de către pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv. Uniți în rugăciune am invocat binecuvântarea lui Cristos care din iubire pentru oameni a ales să se întrupeze sub forma unui Prunc și continuă să rămână în mijlocul nostru în sacramentul altarului.

Sr. Regina Patrașc, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 decembrie: Zi de reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bacău


 

lecturi: 741.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat