Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bilanțul activităților socio-medicale la Centrul Medical Barticești

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Fundația Medicală "Speranța Bolnavilor" din Barticești, a avut loc un eveniment special ce a făcut dintr-o zi simplă o zi deosebită. Dimineața a fost obișnuită: pacienți, medici, personalul unității. La ora 13 însă, ziua a devenit specială. Vizita episcopului auxiliar Petru Sescu a fost primul pas din momentele ce urmau.

A fost o zi de Har pentru că la ora 13.00, Preasfințitul Petru Sescu a prezidat Liturghia de mulțumire pentru anul 2022. Fiecare slujitor al Domnului, preoți, asistenți, medici, personalul unității, au așezat pe altar rugăciunea și slujirea unui an întreg. La cuvântul de îmbărbătare, Preasfințitul a scos în evidență că fiecare slujitor spune "Fiat"-ul propriu în planul Domnului, chiar dacă de multe ori nu înțelegem aceste planuri. Binecuvântarea finală a fost dată prin mijlocirea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, a cărui relicvă este păstrată în capela Centrului Medical.

A fost o zi de Bucurie pentru că fiecare dintre noi am avut parte de momente de împărtășire spirituală și umană. La masa frățească de după Liturghie, unde s-au întrunit angajații și colaboratorii Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor", fiecare s-a bucurat de realizările din anul ce tocmai se încheie. S-au împărtășit momente de încercare, pățanii hazlii, situații limită în care harul Domnului și curajul omului au conlucrat pentru binele celorlalți. În atmosfera caldă a sărbătorii de sfârșit de an, fiecare a uitat de greutățile proprii și a trăit momentul fraternității umane.

A fost o zi de Surprize pentru că o minunată copilă, Anastasia, și un grup de preoți diecezani din zona Romanului și Bacăului au făcut să răsune colindele tradiționale ale Adventului. Colindele au fost cântate cu patos și bucurie de fiecare preot în parte; suita de colinde a fost o adevărată predică cu ocazia Nașterii Domnului. O altă surpriză a fost că la plecarea acasă, tolba lui Moș Crăciun a oferit fiecăruia bunătăți pentru sine și cei dragi.

La final pr. Mihai Budău - președinte al fundației, dr. Daniela Marcoci - director medical și pr. Daniel Budău - director adjunct, au mulțumit tuturor și fiecăruia în parte pentru efortul depus în anul 2022. Mulțumirile s-au îndreptat și către Preasfințitul Petru Sescu, doamna Georgeta Blaj - primarul comunei Botești și pr. Marius Sabău - paroh de Barticești, care în mod constant susțin activitatea unității.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor știuți sau neștiuți ai Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor", tuturor colaboratorilor și partenerilor, iar pe pacienții noștri îi asigurăm că dorința de a-i ajuta este deviza care ne călăuzește drumul de slujire.

Pr. Daniel Budău


 

lecturi: 780.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat