Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire a echipei Asociației "Presa Bună" și a colaboratorilor ERCIS FM

Joi, 15 decembrie 2022, în Aula "Fericitul Anton Durcovici" de la subsolul Catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc un moment de întâlnire și de retrospectivă a realizărilor Asociației "Presa Bună" și Radioului ERCIS FM din al doilea an de emisie. Alături de pr. Adrian Blăjuță, director al Oficiului pentru Comunicații Sociale al Episcopiei de Iași, și de echipa de redactori, realizatori, colaboratori, voluntari și lucrători în mass-media, s-au aflat și episcopii PS Iosif Păuleț, PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel, care susțin misiunea de răspândire a Cuvântului, prin toate mijloacele de comunicare.

Întâlnirea a început cu salutul PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care și-a exprimat bucuria că există postul de Radio ERCIS FM și că este ascultat atât în țară, cât și în străinătate. Din experiența recentelor vizite pastorale în diaspora ne-a împărtășit că ERCIS FM este un mijloc prin care se ține vie legătura dintre Dieceza de Iași și credincioșii și preoții care activează în diaspora.

Programul a continuat cu expunerea pr. Adrian Blăjuță, directorul de programe ERCIS FM, care a punctat principalele realizări din anul 2022 cât privește Asociația "Presa Bună", prin Editura "Presa Bună" - cu revista "Lumina Creștinului", broșura "De la răsărit până la apus", revista "Isus, Prietenul Copiilor", "Buletinul istoric", calendarele -, Librăria "Presa Bună" - cu oferta din ce în ce mai variată -, site-ul www.ercis.ro - unde sunt publicate zilnic știri și articole din viața diecezei și din Biserica universală - și postul de radio ERCIS FM. Pentru ERCIS FM a fost un an plin de provocări și de reușite, principalul succes fiind emiterea pe frecvența FM 107 Mhz de la Bacău începând din 12 august 2022 - după debutul în spațiul on-line începând cu 19 martie 2021, iar pe frecvențe FM din data de 28 noiembrie 2021, în zonele Roman (88,3 Mhz) și Piatra Neamț (89,8 Mhz) - un an în care echipa ERCIS FM s-a format și mai mult, iar ascultătorii s-au simțit însoțiți prin emisiunile diversificate și oferite cu devotament de către realizatori.

A urmat apoi un cuvânt din partea Alexandrei Măriuț, redactor-șef ERCIS FM, care a prezentat din punct de vedere editorial cel de-al doilea an de emisie al radioului. Emisiunile și programele speciale, implicarea și dăruirea realizatorilor, modul în care a crescut și s-a perfecționat echipa, dau mărturie că ERCIS FM este un radio care formează și informează, fiind un bun însoțitor pentru ascultători.

Partea centrală a întâlnirii a fost timpul oferit discuțiilor la care au luat parte cei prezenți. Fiecare a împărtășit din propria experiență la ERCIS FM, din provocările și bucuriile pe care această misiune le presupune.

Spre finalul întâlnirii a luat cuvântul PS Petru Gherghel, care și-a manifestat admirația pentru ceea ce face ERCIS FM și i-a încurajat pe cei implicați să nu își piardă niciodată curajul, ci să se deschidă mereu față de dorința lui Dumnezeu și dorința celui care-l caută pe Dumnezeu.

La finalul întâlnirii PS Iosif Păuleț a mulțumit Domnului că ne putem exprima prin aceste mijloace de comunicare și le-a mulțumit tuturor celor implicați în Oficiul pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași pentru că împlinesc mandatul lui Cristos: "Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura".

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Îngerul Domnului, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit în acest an și rugându-l să ne călăuzească în continuare pentru ca toți cei implicați în munca mediatică să aibă o activitate rodnică.

Alexandra Măriuț


 

lecturi: 379.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat