Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea preoților din generația 2018 cu PS Petru Sescu

Miercuri, 14 decembrie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT), PS Petru Sescu, episcop auxiliar, s-a întâlnit cu seria preoților consacrați în anul 2018, această inițiativă având scopul de a promova comuniunea sacerdotală, dar și o pastorație tot mai rodnică.

Întâlnirea a început la ora 11.00 în Aula Albastră cu câteva aspecte prezentate de PS Petru Sescu. Ne-am bucurat cu toții să ascultăm experiența vieții sale sub diferite aspecte, cu bune și cu rele, și cum toate acestea au contribuit la formarea sa de păstor de suflete. Ne-a vorbit despre omul care a devenit preot, apoi episcop, dar cel mai important despre preotul care trebuie să rămână om. Nu ne-a prezentat "istoria" unui preot din cărți, ci el însuși a fost "o carte" predată tinerilor preoți.

Apoi întâlnirea a continuat cu mărturiile tuturor. Fiecare a prezentat o scurtă istorie a vocației sale, dar mai ales au discutat despre bucuriile și dificultățile care au apărut pe parcursul celor cinci ani de slujire în via Domnului. Atenția nu a fost pusă pe probleme, ci pe rezolvarea lor, fiecare intervenind cu diverse soluții. În cele din urmă PS Petru a oferit celor prezenți răspunsuri la diversele întrebări ce au apărut și cu care s-au confruntat preoții în activitatea pastorală.

Aceste discuții fraterne s-au încheiat cu celebrarea jertfei Sfintei Liturghii, moment în care PS Petru ni l-a oferit ca model pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care a pregătit calea Domnului. Asemenea lui, și noi trebuie să îl facem cunoscut pe Cristos, chiar dacă nu vom avea parte întotdeauna de momente de bucurie și de fericire. Viața sacerdotală este presărată și cu momente dificile, dar acestea trebuie depășite, tocmai pentru a-l oferi oamenilor pe Mesia.

Îi mulțumim Preasfințitului Petru pentru această inițiativă frumoasă, pentru paternitatea cu care vorbește fiecărui preot în parte, pentru clipele petrecute împreună și pentru cuvintele de încurajare în activitatea pastorală. Fie ca Isus, Păstorul cel bun, să ne călăuzească mereu pașii spre binele poporului lui Dumnezeu.

Pr. Andrei-Cornel Gherghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 decembrie: Traian: Întâlnirea preoților din generația 2018 cu PS Petru Sescu


 

lecturi: 2134.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat