Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Verona: Misiuni populare

În comunitatea catolică a românilor din Verona au avut loc misiuni populare, în perioada 8-11 decembrie 2022. Aceste zile au avut un ecou puternic în inimile noastre, dându-ne ocazia de a ne reînnoi spiritual, a redescoperi adevăratele valori creștine și a simți iubirea milostivă și infinită a lui Dumnezeu. Predicile au fost ținute de pr. Irinel-Iosif Iosub, paroh al Parohiei "Sfântul Mihail" din Săbăoani. La Sfânta Liturghia de încheiere a misiunilor părintele predicator a oferit credincioșilor, prezenți în număr mare, binecuvântarea specială pentru dobândirea indulgenței plenare.

În prima zi, fiind sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, am avut posibilitatea de a o contempla pe Fecioara Maria, cea fără de prihană strămoșească, și de a simți iubirea ei de mamă față de toți membrii familiilor noastre.

În a doua zi părintele ne-a vorbit despre Familia în planul lui Dumnezeu și importanța credinței în sânul familiei. În acest sens exemplul părinților este fundamental pentru copii, iar educația are un rol esențial, fiind ca o apă vie ce ne însoțește pe tot parcursul vieții. Pentru a putea lupta împotriva celui rău și pentru a trăi în armonie și iubire, din sânul familiei nu trebuie să lipsească rugăciunea, participarea la sfintele sacramente și practicarea carității.

În a treia zi am redescoperit valoarea Sfintei Liturghii, cea mai mare comoară pe care o avem pe acest pământ. Jertfa sfintei Liturghii este actul de iubire a lui Dumnezeu ce a rămas cu noi pentru totdeauna în sfânta Împărtășanie. Sfânta Euharistie este pâinea vieții cu care trebuie să ne hrănim cât mai des, pentru ca viețile noastre să capete sens și pentru a avea forța de a ne împotrivi mentalității secularizate și consumiste de astăzi. Părintele ne-a ajutat să conștientizăm cât este de important este să-l purtăm mereu pe Dumnezeu în sufletele noastre și cât este de importantă implicarea necontenită a părinților în a-i ajuta pe copii să-l iubească pe Dumnezeu pentru ca astfel să fie respectoși, silitori și disponibili în a-și trăi vocația pe care Dumnezeu le-a încredințat-o.

În ultima zi a misiunilor tema propusă a fost: "Dumnezeu este iubire".

Ce frumos ar fi dacă zilnic am descoperi cât de mult ne iubește Dumnezeu și cât de mult ne așteptă să implorăm nemărginita sa milostivire. Mântuitorul vrea să reverse neîncetat iubirea sa în inimile noastre, de aceea neîncrederea în iertarea sa trebuie să dispară din inimile noastre. Cristos cel mort și înviat pentru mântuirea noastră, ne oferă mereu harul necesar pentru a ne purta crucea de fiecare zi.

Sfintele Misiuni ne-au transformat din simpli credincioși în luminițe vii, gata să împărțim din lumina divină ce am primit-o cu ocazia acestor zile binecuvântate.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile pline da har. Îi mulțumim părintelui predicator Irinel pentru zelul apostolic transpus în cuvintele de învățătură. Mulțumim preoților care ne-au spovedit și împăcat cu Dumnezeu. Îi mulțumim din inimă și părintelui paroh Cristian Burcă pentru frumoasa inițiativă de a organiza aceste Sfinte Misiuni. Mulțumim tuturor celor care au s-au implicat prin rugăciune și muncă pentru reușita acestor zile speciale.

Domnul să reverse neîncetat binecuvântarea sa cu pace și bucurie în viața familiilor noastre și să răsplătească sacrificiile și efortul tuturor!

Comunitatea din Verona

* * *

Mai multe fotografii de la aceste misiuni au fost publicate pe pagina de Facebook "Comunitatea catolică română Verona".

* * *

Verona - Programul liturgic de sărbători 2022

Vigilia la ora 19:00 în Biserica "San Pio X"

Ziua de Crăciun: Liturghie la ora 11:30 în Biserica "San Pio X"

A doua zi de Crăciun: Liturghie la ora 11:30 în Biserica "San Pio X"

Ocazie de spovezi: În această perioadă va fi disponibil un preot român la spovadă, atât înainte, cât și în timpul celebrărilor (Biserica "San Pio X").

Persoana de contact: pr. Cristian Burcă, parohul Comunității Catolice Române din Verona (tel. 0039/3292490406)


 

lecturi: 1137.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat