Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, la sediul Centrului de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT), s-a desfășurat o zi de reculegere, la care au participat 57 persoane, care activează în diferite asociații, fundații și alte structuri socio-caritative și medicale din Dieceza de Iași: medici, asistenți sociali, asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu și voluntari, care zi de zi se dedică muncii pentru binele aproapelui.

Ghidul spiritual al grupului a fost părintele Mihai Galațanu, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară. De asemenea, au mai fost prezenți: părintele Iosif Iacob - director al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, părintele Albert Babiaș - capelan sanitar SMU Roman, părintele Richardo Dominic Baciu - capelan sanitar SJU Bacău.

Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, meditații personale, adorație în fața Preasfântului Sacrament și recitarea Coroniței Divinei Îndurări.

Părintele predicator Mihai Galațanu ne-a oferit ca puncte de meditație chipul magilor: "În acești oameni veniți de departe, pelegrini ai nopții, care se lasă ghidați de o stea, fără să știe unde merg, putem să descoperim acea neliniște interioară, acei oameni care sunt în continuă mișcare, oameni pasionați, oameni care știu să citească cerul, semnele lui Dumnezeu astăzi. Prin steaua care luminează putem vedea pe Dumnezeu care vine în întâmpinarea problemelor noastre cele mai profunde, neliniștilor noastre, activității noastre. Dumnezeu nu este străin la ceea ce se întâmplă în viața noastră. Așa cum prin acea stea i-a călăuzit pe magi, prin evenimentele care se petrec în viața noastră Dumnezeu ne călăuzește, ne ajută, ne trimite persoane care să ne vină în ajutor. Totodată, ne trimite oameni cărora să le luminăm drumul în această viață pământească."

Ziua de reculegere s-a încheiat în fața altarului primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și cu angajamentul de a ne lăsa călăuziți de steaua care luminează mereu întunericul tristeții și a dubiilor noastre, pentru a putea înfrunta piedicile, obstacolele și pericolele din munca noastră socială sau medicală de fiecare zi.

Dumnezeu să binecuvânteze tot efortul părintelui Felician Tiba care a fost o gazdă primitoare și generoasă, contribuind la reușita și frumusețea acestei zile.

Ernestine Tiba
coordonator executiv Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu
Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 decembrie: Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași


 

lecturi: 1934.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat