Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul bisericii vechi și patronul Parohiei "Sfântul Nicolae"

Ziua de 6 decembrie 2022, când calendarul creștin îl amintește pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinți, comunitatea catolică din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a sărbătorit hramul bisericii vechi și patronul parohiei.

Deși vremea a fost potrivnică, credincioși de toate vârstele din Bacău, dar și pelerini din împrejurimi au venit cu mult timp înainte, pentru a trăi din plin momentele de har.

Biserica nouă, spațioasă era pregătită în straie de sărbătoare.

Primele acorduri ale cântecului intonat de corul parohiei și procesiunea preoților celebranți anunțată de sunetul clopoțeilor au făcut să apară multă emoție pe chipurile participanților la Sfânta Liturghie, în timp ce copiii se strecurau printre cei mari să întâmpine procesiunea.

Inimile tuturor au fost cuprinse de bucurie sfântă pentru că a revenit la Bacău Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași. Pe lângă episcop au concelebrat aproximativ 50 de preoți.

Cuvântul lui Dumnezeu a prins viață în sufletele fiecăruia prin lecturile proclamate de credincioși îmbrăcați național, iar un glas cristalin de copil a intonat psalmul. Mesajul evanghelic a fost vestit de părintele franciscan Gheorghe Damian Patrașcu.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Ionel Pojum, paroh și decan de Brăila. Sfinția Sa, pornind de la întrebarea Cine este Sfântul Nicolae?, Cine este sfântul?, a evidențiat faptul că sfântul este cel care bătătorește calea lui Dumnezeu, că Sfântul Nicolae este model de viață creștină autentică în lumea de azi, iar cei care îi urmează exemplul, învață să trăiască credința în Isus, să o mărturisească zi de zi în familie, la serviciu, în orice moment cu multă responsabilitate, dăruire, plini de caritate față de semenii lor, promovând adevărul și binele.

Darurile oferite la altar de către credincioși ai comunității au simbolizat misiunea împlinită de Sfântul Nicolae.

Solemnitatea hramului a fost sporită de cântările alese susținute de corul parohiei care s-a pregătit cu mult timp înainte sub îndrumarea domnului organist Carol Bolog și a dirijorului Gheorghe Turea.

La sfârșitul celebrării, pr. Benone Lucaci, paroh și decan de Bacău-Centru, a menționat importanța acestei sărbători, și a adus mulțumiri prin glasurile unor reprezentanți ai comunității, în primul rând bunului Dumnezeu, de asemenea, Excelenței Sale Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, preoților concelebranți, părintelui predicator, preoților ce slujesc în comunitate, corului și tuturor celor care au pregătit această sărbătoare, bolnavilor comunității, credincioșilor parohiei prezenți, dar și celor plecați departe de casă, dar mereu în comuniune cu noi. Au fost aduse mulțumiri, de asemenea, tuturor oaspeților, celor prezenți în biserică, dar și prin intermediul mass-media.

Vă mulțumim tuturor că v-ați unit cu noi la sărbătoarea parohiei noastre. Domnul să vă răsplătească!

Sfinte Nicolae, roagă-te pentru noi!

Prof. Loredana Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Bacău: Hramul bisericii vechi și patronul Parohiei "Sfântul Nicolae"

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a acestei Liturghii:


 

lecturi: 890.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat