Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea dintre PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, și preoții sfințiți în anul 2019

Miercuri, 7 decembrie 2022, preoții sfințiți în anul 2019 au trăit câteva momente de fraternitate împreună cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT).

Întâlnirea a început la ora 11.00 cu câteva aspecte prezentate de PS Petru Sescu, vorbind despre o scurtă istorie a propriei vocații și cum Dumnezeu lucrează chiar dacă noi nu conștientizăm în acel moment. Chiar dacă noi vom încerca să fugim sau să schimbăm planul lui Dumnezeu, după trecerea anilor realizăm că acela era, de fapt, cel mai bun plan pentru noi. Tocmai de aceea s-a insistat pe virtutea ascultării. Trebuie să arătăm că ascultarea spirituală față de Dumnezeu nu abate de la ascultarea față de autoritatea vizibilă și instituțională, ci, dimpotrivă, o reînnoiește, o întărește și îi dă viață, până acolo încât ascultarea față de oameni devine criteriul pentru a judeca dacă există sau nu, și dacă este autentică, ascultarea față de Dumnezeu. PS Petru Sescu a oferit câteva exemple prin care a demonstrat cât de importantă a fost ascultarea, nu amânarea.

Întâlnirea a continuat cu mărturiile tuturor părinților vicari prezenți. Fiecare a prezentat o scurtă istorie a vocației, rolul preoților din comunitățile natale în dezvoltarea propriei vocații, mărturia credincioșilor în trăirea credinței și alte evenimente ce au dus la concretizarea vocației sacerdotale.

De asemenea, au fost prezentate și momentele mai puțin fericite trăite în pastorație, unele fiind discutate pentru a găsi o anumită rezolvare.

Aceste discuții fraterne s-au încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii, avândul ca model pe Sfântul Ambrozie. Activitatea zilnică a lui Ambrozie era îndreptată în primul rând spre propria comunitate, unde își îndeplinea obligațiile pastorale cu mult zel. Sfântul Augustin care a fost un ascultător asiduu al predicilor Sfântului Ambrozie. Sfântul Augustin ne relatează cât de mare a fost prestigiul elocinței episcopului de Milano și cât de eficient a fost tonul acestui "apostol al prieteniei".

Îi mulțumim Preasfințitului Petru Sescu pentru această invitație de a fi împreună, pentru orele fraterne petrecute la Traian și pentru toate cuvintele de încurajare.

Mulțumim lui Dumnezeu!

Pr. Richardo-Dominic Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 decembrie: Traian: Întâlnirea dintre PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, și preoții sfințiți în anul 2019


 

lecturi: 1584.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat