Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (BC): Liturghie cu recviem pentru pr. Serafim Romila

Duminică, 4 decembrie 2022, în Biserica "Sfântul Mihail" din Satu-Nou (BC) s-a celebrat Liturghia în amintirea pr. Serafim Romila la împlinirea celor cinci ani de când a fost chemat în casa Tatălui. La celebrare au fost prezenți PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, pr. Eduard Mihai Coșa (colegi cu pr. Serafim), pr. Egidiu Condac, pr. Anton Săbăoanu, pr. Mihai Percă și alți preoți care l-au cunoscut pe părintele comemorat și au dorit să participe la această celebrare.

La începutul Sfintei Liturghii, a luat cuvântul pr. Ludovic Butnărașu, paroh de Satu Nou, care a adresat un bun venit episcopului, preoților, familiei părintelui răposat, tuturor oaspeților si credincioșilor prezenți la celebrare. Părintele paroh a amintit că astăzi se împlinesc cinci ani de când pr. Serafim a fost chemat la Domnul să celebreze Liturghia veșnică. Biserica este poarta cerului, iar prin Sfânta Liturghie și rugăciune glasul Bisericii cerești și glasul Bisericii de pe pământ se unesc într-o singură voce pentru a aduce laudă Tatălui vieții, Stăpânul veșniciei.

Pe pământ pr. Serafim l-a slujit pe Dumnezeu, iar acum îl laudă pe Domnul împreună cu îngerii si sfinții. Ne-am alăturat și noi glasurilor lor prin celebrarea misterului euharistic.

În cuvântul de învățătură, pr. Eduard Mihai Coșa ne-a îndemnat să ne pregătim inimile și întreaga viață pentru a-l primi pe Domnul în ziua de Crăciun.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru a subliniat legătura de prietenie si colegialitate cu Pr. Serafim și a scos în evidență dăruirea sa în ridicarea Bisericii noastre. Totodată a mulțumit comunității pentru acest moment de rugăciune si ne-a îndemnat să-l purtăm mereu în inimile noastre. Apoi, Pr. Anton Săbăoanu a evocat caracterul frumos și nobil pe care l-a avut Pr. Serafim și care s-a lăsat consumat de iubirea pentru Dumnezeu și comunitatea încredințată.

A urmat în biserică recviemul pentru odihna sufletului părintelui Serafim, iar apoi împreună cu Preasfințitul Petru, preoții prezenți și întreaga comunitate am înălțat o rugăciune și la mormântul părintelui.

Mulțumim Domnului pentru darul pe care l-a făcut comunității noastre în persoana pr. Serafim și ne rugăm ca să-l facă părtaș de răsplata slujitorului credincios.

Mulțumim Excelenței Sale Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, preoților și credincioșilor prezenți la această celebrare.

Odihna cea veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească! Să se odihnească în pace! Amin.

Daria Pârgaru


 

lecturi: 1841.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat