Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Adeziunea în Acțiunea Catolică în Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul"

"Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Slujește cu fidelitate și pasiune!" Începutul noului an asociativ al Acțiunii Catolice a fost un moment de sărbătoare și pentru Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani, unde un grup de copii și tineri au depus și reînnoit adeziunea cu inimile pline de bucurie.

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, împreună cu pr. Iulian și pr. Paul Mârț, grupul de tineri a luat parte la ziua de reculegere la Institutul Teologic Franciscan din Roman. În cadrul acestei zile ne-am pregătit sufletele pentru sărbătoarea adeziunii și am aprofundat tema noului an asociativ: "Slujește cu fidelitate și pasiune!"

Ziua de reculegere ne-a adus împreună în momente de rugăciune și comuniune, momente în care un zâmbet, o privire, un cuvânt ne-au ajutat să fim cu adevărat "aproapele celui de lângă noi". Cuvintele părintelui Paul ne-au fost impuls spre a conștientiza faptul că, fiind dedicați aproapelui, noi avem puterea de a "îndumnezei" clipa prezentă.

Dimineața de 4 decembrie 2022, ne-a readus împreună în fața altarului, unde, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9:00, împreună cu grupul de copii, ne-am declarat public dorința de a ne pune "în slujba Bisericii pentru binele lumii", celebrând începutul unui nou an asociativ, ce sperăm a ne fi cât mai rodnic.

Părintele Paul Mîrț a binevoit cu bucurie să ne fie alături și la această Sfântă Liturghie, îndemnându-ne prin cuvintele predicii să facem prezent cu adevărat spiritul Crăciunului în jurul nostru, fiind "mai răbdători și mai buni".

La finalul acestor zile, îi mulțumim Domnului pentru harurile și binecuvântările pe care le-a revărsat asupra noastră, mulțumim părinților vicari Iulian și Gabriel pentru disponibilitatea și bucuria pe care le-au pus în ghidarea noastră, părintelui Paul pentru meditațiile frumoase ținute în aceste zile, părintelui paroh Irinel ce ne susține mereu și tuturor binefăcătorilor știuți și neștiuți care au făcut posibile aceste zile!

Karla Sescu,
președinte ACT local

* * *

Fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani.


 

lecturi: 737.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat