Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Zi de reculegere pentru tinerii din Decanatul de Bacău Centru

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, a fost organizată la Luncani o zi de reculegere pentru tinerii din Decanatul de Bacău Centru.

Ziua a debutat cu un program catehetic prezentat mai întâi de pr. Ioan Balan, apoi aprofundat pe grupe de către tineri și preoții coordonatori.

Tema catehezei a fost în concordanță cu mesajul Zilei Mondiale a Tineretului: "Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" (Lc 1,39). S-au pus în lumină trei aspecte importante legate de timp, bunătate și dăruire. Timpul e cel mai prețios dar pe care cineva îl poate oferi aproapelui său. Ca orice dar, costă. Costă un pic din ceea ce este al nostru și ne este necesar. Timpul înseamnă dăruire, la fel cum și bunătatea la rândul ei, înseamnă dăruire: "Mă dau bătut! Renunț a mai face bine! Nu are rost! E inutil!", povestea părintele despre cuvintele unui tânăr. E destul de tristă ideea de a renunța la a face bine. Binele făcut cere în schimb: sacrificii, lacrimi, muncă, timp, dăruire. Toți suntem invitați în a ne grăbi să dăruim din ceea ce este al nostru. Nu avem timp de pierdut. Este nevoie de noi, aici și acum, așa cum ne-a gândit Dumnezeu: de o bunătate minunată.

Acestea fiind spuse, programul a continuat cu Sfânta Liturghie prezidată de pr. Benone Lucaci, decan, cu prânzul împreună, câteva jocuri formative și lăsând pentru final ce era mai de preț: timpul dăruit lui Isus din Preasfântul Sacrament.

Așadar, tinere, creștine, fii bun! Doar așa te-a creat Dumnezeu, centrul fericirii tale! Și fă-ți timp pentru oameni! Doar așa vei dărui suficient! Și zâmbește! Dumnezeu iubește să te vadă zâmbind! "Fii martor al celor pe care le-ai văzut!" (cf. Fapte 26,16).

Alexandra Căliman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Luncani: Zi de reculegere pentru tinerii din Decanatul de Bacău Centru


 

lecturi: 700.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat